Levyarvio: Virheetöntä suorittamista ja vaivaannuttavaa seisoskelua – Opeth-live ei olisi liikkuvaa kuvaa kaivannut

Opeth
Garden Of The Titans – Live At Red Rocks Amphitheatre (dvd)
Nuclear Blast

Jos 2010 ilmestynyt In Live Concert At The Royal Albert Hall pisti Opethin siihenastisen uran nätisti pakettiin, on Garden Of The Titans sen hetken jälkeisen, ”progemman” ja kevyemmän ajan välitilinpäätös.

Sorceress-levyn (2016) kiertueella Coloradon Morrisonissa viime vuonna taltioitu live julkaistaan niin pelkkänä audiona kuin myös videona. Opethin keikoissahan ei paljon katsomista ole, joten jälkimmäinen ei juurikaan tuo lisäarvoa. Rumpali Martin Axenrotin työskentelyä on ilo seurata ja kiipparisti Joakim Svalbergin ote on mukavan intensiivinen, mutta muuten meno on seisoskelua, vähän tukan heilutusta, lähes virheetöntä suorittamista ja nokkamies Mikael Åkerfeldtin hetulan heittoa.

Ohjaajaksi olisi voitu valita vähän maltillisempi taho, sillä leikkaukset ovat livevideoille tyypilliseen tapaan liian nopeita, mikä ei ihan istu Opethin tyyliin. Muuten paketissa ei ole valittamista: soundit ovat kohdallaan, valoshow on hieno, bändi soittaa taitavasti ja hyvin yhteen pienistä teknisistä ongelmista huolimatta, amfiteatteri on miljöönä kaunis ja yleisössä on rauhallisen innostunut tunnelma.

Suositellaan progerock-Opethin uudemman tuotannon ystäville. Liikkuva kuva ei välttämättömyys.