Levyarvio: Wild Beastsin viimeinen livetaltiointi todistaa, että brittiyhtye lopetti huipulla – näin tämän kuuluikin päättyä

Wild Beasts
Last Night All My Dreams Came True
Domino

Brittiläinen taide-indien luonnonvoima Wild Beasts totesi viime syyskuussa aikansa täyttyneen. Luvassa olisi viimeinen välähdys ja jyrähdys, jonka jälkeen kuusitoista vuotta riehunut myrsky vaikenisi ikuisesti. Lokakuussa julkaistu minialbumi Punk Drunk And Trembling (2017) oli välähdys, ja nyt on jyrähdyksen aika.

Lontoon legendaarisella RAK Studiosilla äänitetty Last Night All My Dreams Came True on tyylitajuinen ja verevä livetaltiointi, joka osoittaa Wild Beastsin lopettaneen ollessaan vielä huipulla. Saumattomasti soittava yhtye tarjoaa Boy Kingiä (2016) painottavan läpileikkauksen urastaan, ja onnistuu luomaan jo valmiiksi hyvästä lähdemateriaalistaan jotakin vieläkin parempaa.

Päätösraita Celestial Creaturesin mantra ”These are blessed times that we’re living in, down here on earth all is forgiven” tarjoaa kuulijalle lohdun, johon tarrautua. Näin tämän kaiken kuuluikin päättyä. Last Night All My Dreams Came True on kiihkeä ja koskettava jäähyväiskirje yhtyeeltä, jota pieni, mutta kiivaasti rakastava yleisö jää kaipaamaan.