WILD BEASTS: Present Tense

WILD BEASTS
Present Tense
Domino

Jos levyn avausraidalla lauletaan: ”Don’t confuse me with someone who gives a fuck”, kyseessä ei yksinkertaisesti voi olla huono albumi. Eikä tässä tapauksessa niin olekaan – ei mitään sinne päinkään. Brittiyhtye Wild Beastsin neljännellä pitkäsoitolla vahvuuksia ovat tyylikkään kylmä ja minimalistinen taidepopäänimaailma sekä falsetissa viihtyvän Hayden Thorpen ja matalampaa rekisteriä suosivan Tom Flemingin kesken jakautuva lauluvastuu.

Singlenä julkaistu Wanderlust tempaisee viileästi mukaan albumiin, jolta löytyy pureskeltavaa pitkäksi aikaa. Välillä liikutaan lo-fi-tunnelmissa, välillä taas nostetaan hieman lämpöä Thorpen laulamien rauhallisempien kappaleiden, kuten hienon Pregnant Pausen kohdalla.

Present Tensellä bändin aiemmilta levyiltä tuttu dramaattinen äänimaailma pysyy totuttua hillitympänä. Albumin mielenkiintoisena ja koukuttavana alusta loppuun pysyvä tunnelma saa istumaan aloillaan koko levyn ajan ja kuuntelemaan sen pian uudelleen alusta loppuun.

Isoja hittejä tältä levyltä ei valitettavasti taida irrota, mutta jos maailmassa olisi oikeudenmukaisuutta, Sweet Spot ja A Simple Beautiful Truth nousisivat valtaviksi sellaisiksi ympäri maailman.