LINDSEY BUCKINGHAM: Under The Skin

LINDSEY BUCKINGHAM
Under The Skin
Reprise

Bluesin jälkeisen Fleetwood Macin pitkäaikainen kitaristi-laulaja Lindsey Buckingham on julkaissut sooloalbumin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Under The Skin tilittää tekijänsä syvimpiä tuntoja akustispainotteisesti ja Fleetwood Macin hioutuneisuuteen verrattuna lähes vastakkaisella metodilla.

Lindsey Buckingham on tehnyt levynsä tee-se-itse -periaatteella kotona ja tien päällä lähes kokonaan yksin. Down On Rodeolla ovat sentään mukana bändikaverit John McVie ja Mick Fleetwood. Jälkimmäinen naputtelee myös Someone’s Gotta Change Your Mindin perkussiot.

Intiimi albumi on toteutukseltaan radikaali irtiotto Buckinghamin bändituotantoon. Useilla lauluraidoilla silattu Show You How voisi toisin sovitettuna olla myös ilmiselvä Fleetwood Mac -hitti. Vanhan hipin luontoaan Buckingham paljastaa levynsä lainoilla. Donovanin varhainen folkhelmi To Try For The Sun on kitarististen taitojen esittelyineen jännittävämpi kuin Rolling Stonesin Aftermath-albumin (1966) I Am Waiting.

Under The Skin huokuu lisäaine- ja ihmissuhdesekoiluista selviytyneen ja myöhemmällä iällä perheellistyneen – ja sen myötä yhä hieman pyörällä päästään olevan – miehen onnea.