LULLACRY: Legacy 1998–2014

LULLACRY
Legacy 1998–2014
Spinefarm

Kaikki hyvä loppuu kaikkien kohdalla aikanaan, useimmiten. Tällä kerralla Lullacry pistää pillit pussiin. Lullacry ei päässyt kiilaamaan kuudentoista vuoden urallaan ihan kärkeen, mutta bändi sai aikaiseksi hyviä metallirocklevyjä, jotka olivat toki oikealla tavalla ankaria, mutta samalla myös jotenkin sympaattisia.

Bändi vaihtoi laulajaa jo suhteellisen varhaisessa vaiheessa, jolloin bändiä arvosteltiin linjan kepeytymisestä. Tällä ei kuitenkaan ollut oleellisia vaikutuksia yhtyeen tarjoamaan sisältöön, sillä jos muutamat särmät putosivat kelkasta Tanyan myötä, Tanjan aikana bändi ehkä kiinnitti vielä enemmän huomiota melodisuuteensa. Legacy niputtaa bändin viiden levyn mittaisen uran retrospektiivisti yhteen ja tarjoilee lisäksi harvinaisia liveherkkuja sekä muita ekstraversioita kappaleista. Itselleni Lullacry edusti ja edustaa piirun verran paremmin toteutettuja perusasioita. Näin postuumisti bändin uraa kokoelman valossa tarkasteltuna Lullacryn kappaleissa on aineksia, jotka edelleenkin puolustavat alkuperäisiä paikkojaan.

Lullacryn uraan ei mahdu napakymppiä, mutta ei kaiken tarvitse aina olla niin läpeensä täydellistä. Sami Leppikangas joukkoineen on kuitenkin vuosien mittaan tarjonnut musiikkia, josta monet ovat pitäneet ja pitävät yhä. Siitä on syytä kiittää nöyrästi.