MICHAEL JACKSON: Michael

MICHAEL JACKSON
Michael
Sony

Michael Jacksonin postuumia albumia on lähes mahdoton kuunnella kuin mitä tahansa uutuuslevyä. Menneet saavutukset ja melodramaattinen yksityiselämä laahaavat mukana puolueettoman arvioinnin esteinä. Yritetään silti ottaa levy levynä. Ei mietitä edes sitä, missä määrin kuultava musiikki lopulta on Michael Jacksonin tekemää.

Michael on helppoa ja viihtyisää kuunneltavaa, ja vähän päälle 40-minuuttisena sopivan mittainen levy. Kymmenestä kappaleesta vähintään puolet määrittyy balladeiksi, mutta niiden makeutus ylittää armollisen harvoin hammaslääkäriliiton suositukset. Parhaiten niistä onnistuu Keep Your Head Up, joka säilyttää kuin ihmeen kaupalla arvokkuutensa loppunousun kuoropaisuttelussakin.

Albumin ylivoimaisesti kohottavin hetki koetaan toisen kappaleen Hollywood Tonightin alussa. Nerokasta rytmiikkaa, ihanaa ajoitusta ja säkenöivää sovitusta! Sataprosenttista hittimateriaalia, vaikka kertosäe ei aivan tavoitakaan täydellisyyttä! Luovuus ja viitseliäisyys kohtaavat varsin palkitsevasti myös Breaking Newsissa ja Behind The Maskissa.

Jos Michael olisi tekijänsä ensimmäinen levy, kutsuisin sitä lupaavaksi.