MOPO: Beibe

MOPO
Beibe
Texicalli

Viime vuosina suomalainen jazz on elänyt uutta nousukautta. Kotimaisia jazz-tekijöitä on huomioitu niin pääkaupunkiseudun klubeilla, radiossa kuin blogeissakin. Ajoitus ei siis voisi olla parempi Mopo-trion toiselle albumille.

Beibellä Mopo rymistelee eteenpäin tunnusomaisen rasavillillä ja konstailemattomalla tyylillään. Juuri se tekeekin albumista niin riemukkaan ja nautinnollisen. Saksofonisti Linda Fredrikssonin ilmaisu on siloittelemattomuudessaan elinvoimaista mutta silti sävykästä. Samanlainen pidättelemättömyys kuuluu myös kontrabasisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen soitossa, jossa on kattilaorkesterimaista svengiä. Ajoittaiset huudahdukset korostavat punkahtavaa ja leikkisän popahtavaa otetta.

Kestoltaan napakoiden kappaleiden joukkoon on mahtunut myös pidempi jammailu Lisää Koiria, joka jättää tilaa riitasointuiselle irrottelulle. Se löytyy myös Live At We Jazz -livekokoelmalta.

Hieman yllättäen levyn loppuun on säästetty laulaja Stina Koistisen kanssa levytetty So I Won’t Hear You Go. Koistisen laulu muistuttaa Elifantreen Anni Elif Egecioglun värikästä tyyliä, mutta sopii joukkoon hyvin.

Tässäpä oiva levy viikonlopun rientoihin ja pippaloihin!