NEGATIVE: War Of Love

NEGATIVE
War Of Love
GBFam

Täytyy sanoa, että Negativen kipuaminen Suomen sinkkulistan ykköseksi oli melkoinen yllätys. Negative kun ei varsinaisesti ollut ehtinyt paistatella teinilehtien kansissa eikä sen suosio perustu rokkipiirien viidakkorumpuihin. Bändin menestys onkin perustunut ahkeraan ikärajattomissa tapahtumissa keikkailuun, joten täysin ilmaiseksi gloria ei ole tullut. Mutta pystyykö Negativen menestymistä perustelemaan musiikillisin ansioin? Eipä juuri.

Ilman aasinsiltojakin voi sanoa, että monelle suhtautuminen nuoreen tamperelaisjoukkioon on vähintäänkin negatiivista. Aivan odotetun kaltaista HIMin perässähiihtelyä War Of Love ei ole, sillä soppaan on sekoitettu roppakaupalla kasariheviä sieltä hard rockimmasta päästä. Onpa After All velkaa muutaman mollisoinnun ja melodian Sentencedillekin. Ihmeemmin biisit eivät rockaa, vaan kertosäkeisiin on ladattu kaikki irtoava potentiaali. Vaikka bändiä on tuottajapuolelta selvästi koulutettu, on jäänyt mukaan hämmästyttävä määrä naurettavia maneereita (kuten solisti Jonne Aaronin lespaaminen), puhkikuluneita kliseitä ja tyylitajuttomia tilulilusooloja.

Musiikki toimii siis välttävästi, mutta suuremmat vaikeudet Negativea kohtaan materialisoituvat muilla osa-alueilla. Ainakin tällaisella vanhuksella on ylitsepääsemättömiä vaikeuksia hahmottaa, miten nipin napin täysi-ikäistyneiden rokkistarojen elämä rakkauden pelikentillä on niin dramaattista ja tuskaista miltä se sanoitusten perusteella vaikuttaa. Ja miten ihmeessä kukaan aikoo ottaa todesta yhtyettä, jossa soittaa Larry Love – ja Antti Anatomy -nimiset soittoniekat?