THE NEW MENDICANTS: Into The Lime

THE NEW MENDICANTS
The New Mendicants
One Little Indian

Aivan aluksi hämäävät omituisen potkuttoman tuntuinen meininki soitossa ja kumman ponnettomat, melkein demomaiset soundit. Vaan eipä hätää, pian tulee oivallus, että juuri näinhän sen pitääkin mennä. The New Mendicants tekee lajissaan lähes täydellistä musiikkia, ja mainitut ominaisuudet ovat täysin tarkoituksellisia.

Kolmikko Joe Pernice, Mike Belitksy ja Norman Blake ovat kokeneita poppimiehiä eri yhtyeistä. Esikoisalbumillaan he tekevät hyvin vanhakantaista Byrdsiin suuntautuvaa poppia, jollaista tässä maailmassa on tehty paljon ja nerokkaasti ennenkin.

Into The Lime on lajissaan valioluokkaa. Se ei ole todellakaan mitään voimapoppia vaan paremminkin pehmorokkia hyvässä mielessä. Oivaltavasti melodiset sävellykset, tyylikkäästi rakennetut biisikokonaisuudet ja hienot taustaharmoniat tekevät albumista kuulemisen arvoisen.

Kappaleet voisivat olla amerikkalaisen pienimuotoisen romanttisen komedian soundtrackiltä. Levyn pitikin olla musiikkia Nick Hornbyn Alas on pitkä matka -romaanin filmatisointiin, mutta tuottajat hylkäsivät sen. Onneksi saimme mainion levyn. Olisiko hylkäyksen syynä ollut, että surumielisvoittoiset kappaleet on sanoitettu hieman kieli poskessa. Se tekee niistä vielä parempia.