PAIN CONFESSOR: Turmoil

PAIN CONFESSOR
Turmoil
Megamania

Suomalaisten olympialaiset menivät penkin alle, mutta onneksi pohjoismaalaisella metallikentällä ei jäädä jumboksi. Hämeenlinnasta ponnistava Pain Confessor peittoaa ruotsalaiset sen omin asein – tekemällä parhaan albumin, jota In Flames ei koskaan tehnyt.

Tarttuvien kitaramelodioiden ja runnovien riffien kombinaatiota yhdistettynä ärjyttyyn sekä melodiseen lauluun on kuultu sen verran usein ja paljon, että vaaditaan jo keskitasoa parempia sävellyksiä ja yksilösuorituksia massasta erottuakseen. Pain Confessor onnistuu kuitenkin yllättämään positiivisesti, sillä kuusikko ei onnistu tekemään pelkästään hyviä riffejä, hallittuja sävellyksiä ja dynaamisesti tehokkaita sovituksia, vaan se kuulostaa myös bändiltä. Kokonaisuus on siis enemmän kuin osiensa summa.

Pain Confessor on nuori ryhmä, mutta ensimmäistä kertaa ei olla pappia kyydissä, sillä yhtyeen nestori, kitaristi Wesleyer levytti jo viisitoista vuotta sitten Megamanialle A.R.G.-yhtyeen riveissä ristimänimellään. Jäsenten kokemus kuuluu ammattitaitona ja näkemyksenä, jonka pohjalta on syntynyt yksitoista tasavahvaa kappaletta neljäänkymmeneen minuuttiin.

Eiköhän Turmoilin perusteella Pain Confessorille uskalla antaa kultamitalin tämän vuoden kotimaisesta metallidebyytistä.