PEARL JAM: Ten – Collector’s Edition Box Set

PEARL JAM
Ten – Collector’s Edition Box Set
Epic

Pearl Jamin Ten (1991) meni 60 minuutin kasetille vinyyliä mukaillen. A-puolelle kappaleet Oncesta Jeremyyn, b-puolelle Oceansista Releaseen. Ja kun Singles-leffan soundtrack muutamaa kuukautta myöhemmin ilmestyi, sai nauhan loppuun hyvän täytteen hienosta State Of Love And Trustista.

Ja kyllä Walkman sitä kasettia edestakaisin jurnuttikin. Kovassa käytössä olivat samasta ajasta ja paikasta myös Soundgardenin Badmotorfinger (1991) sekä Alice In Chainsin Dirt (1992), mutta Ten tenhosi toistuvasti nimenomaan tasavahvalla biisiaineksellaan. Aikaa myöten albumin kulttuurinen merkitys vain kasvoi. Välittömimmin efektin huomasi siitä, miten Eddie Vedderiltä kuulostavia solisteja alkoi nousta kaikkialta.

Nyt Ten tulee uudestaan paketissa, joka hakee suuruudenhulluudessaan vertaistaan. Mukana on kaksi cd:tä, neljä lp:tä, yksi dvd, yksi c-kasetti ja luettavaa, selailtavaa sekä katseltavaa. Mutta potentiaalistakin yleisöäkin löytyy. Ten on myynyt pelkästään USA:ssa 13 miljoonaa kappaletta. Eiköhän heistä jokunen ole kiinnostunut syventämään suhdettaan albumiin tämän luksuspainoksen parissa.