RAMMSTEIN: Videos 1995-2012 (dvd)

Arvio julkaistu Soundissa 1/2013.
Kirjoittanut: Kaisla Alexander Leveelä.

Arvio

RAMMSTEIN
Videos 1995-2012
Universal

Massiivinen kolmen levyn paketti paketoi nimensä mukaisesti Rammsteinin tähän astisen uran musiikkivideot yksiin kansiin. Tyylikkäisiin kuoriin käärityt 25 videota ovat poikkeuksetta komeaa katseltavaa. Alusta asti visuaaliseen puoleen panostaneen saksalaisrykmentin kohdalla musiikkivideokollaasin julkaiseminen on todennäköisesti perustellumpaa kuin millään muulla yhtyeellä.

Kronologisesti etenevän julkaisun parissa on viihdyttävää seurata sekä yhtyeen musiikin että ennen kaikkea videotaiteen ja videobudjettien kehittymistä. Samalla aikamatka muistuttaa kuitenkin ikävällä tavalla siitä, että Rammsteinin parhaat ajat musiikillisesti ovat auttamatta takana. Siinä missä kahden ensimmäisen dvd:n materiaalin vielä kuuntelee ilokseen, kolmannella levyllä kappaleita katselee lähinnä ruotsalaisen musiikkivideogurun Jonas Åkerlundin takia.

Musiikkivideoiden lisäksi Videos 1995-2012 tarjoaa jokaisesta kuvituksesta yleisellä mittapuulla suhteellisen mielenkiintoista tarinointia “making of” -formaatin muodossa.  Saksan kielellä tietenkin, mutta sentään englanniksi tekstitettynä. Dokumentit päästävät ääneen niin yhtyeen jäsenet kuin ohjaajatkin ja niissä paneudutaan pintaa syvemmin videoiden luomisprosesseihin.

Lisää luettavaa