RAMMSTEIN: Made In Germany 1995-2011 – Special Edition

Arvio julkaistu Soundissa 1/2012.
Kirjoittanut: Asko Alanen.

Parhaiden Rammstein-biisien kokoelmaa ei liene ollut vaikea kasata, sillä hevitehtaan parhaat avainriffit, isoimmat iskukertsit ja hölmöimmät hittityrkyt ovat erottuneet sangen selvästi kiertueilla ja muussa julkisuudessa. Vain Lynchin Lost Highwayn kautta läpimurroksi muodostunut nimikko-anthem Rammstein tuntuisi puuttuvan ilmeisimmästä arsenaalista.

Arvio

RAMMSTEIN
Made In Germany 1995-2011 – Special Edition
Universal

Parhaiden Rammstein-biisien kokoelmaa ei liene ollut vaikea kasata, sillä hevitehtaan parhaat avainriffit, isoimmat iskukertsit ja hölmöimmät hittityrkyt ovat erottuneet sangen selvästi kiertueilla ja muussa julkisuudessa. Vain Lynchin Lost Highwayn kautta läpimurroksi muodostunut nimikko-anthem Rammstein tuntuisi puuttuvan ilmeisimmästä arsenaalista. Toinen ärhäkkä leffatäky Feuer frei löytyy sentää remix-bonuslevyltä.

Yhtyeen rumpalin, kitaroiden ja laulajan jalostama pajamoukarien jyske, metallikoneiden jurske ja saksan kielen purevan äreä kulmikkuus kiteyttävät Made In Germany -valikoiman vastustamattoman mojovat musiikilliset arvot. Yhtyeen valiobiisien seassa lapselliset runttausrallit Amerika ja Pussy kuulostavat entistäkin nolommilta, sillä kokonaisuutta komentavat sellaiset moitteettoman ryhdikkäät mökäoopperat kuin Engel, Mein Herz brennt, Sonne ja Mutter. 


Lisää luettavaa