Ei mitään uutta Pariisin taivaan alla – Rammstein julkaisi jälleen näyttävän livetallenteen

Arvio julkaistu Soundissa 6/2017.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Rammstein
Paris (dvd)
Universal

Rammstein on ennen Parisia julkaissut jo kolme täysmittaista konserttivideota. Uudelle keikkatallenteelle alkaa siis kaivata jotain erityistä syytä. Yksi sellainen voisi olla mainion Spun-elokuvan ohjaajan Jonas Åkerlundin saaminen Parisin ohjaajaksi. Åkerlund ei kuitenkaan päästä luovaa hulluuttaan täysin irti vaan pitää huolen siitä, että bändi pysyy pääosassa.

Vaikka Åkerlund onkin ympännyt mukaan muutamia visuaalisia efektejä ja hidastettuja kuvia, on 35 kameralla kuvattu Paris lopulta aika tavanomainen konserttitallenne, ja muistuttaa visuaalisesti vahvasti Slipknotin Disasterpiecesia. Vaikka Paris ei lunastakaan kaikkia odotuksia, on se kuitenkin kaikin puolin laatutyötä: sounditkin ovat monen bändin studioalbumeja paremmat.

Rammstein soittaa tavalliseen tapaansa napakasti ja voimalla. Biiseihin on vuosien varrella tullut juuri sopivasti pieniä muutoksia pysyäkseen kiinnostavina. Bändin show jää kuitenkin lukuisten lavasteiden ja tuliefektien takia vähän liian harkituksi ja rutiininomaiseksi. Vähempikin sirkus ehkä riittäisi. Kenellekään Rammsteinin livenä nähneelle ei Paris tarjoa mitään merkittävästi uutta, mutta on se silti erittäin hyvä keikkatallenne.

Lisää luettavaa