RAMMSTEIN: Rammstein In Amerika

Arvio julkaistu Soundissa 10/2015.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

RAMMSTEIN
Rammstein In Amerika
Universal

Jos joku tunnetaan spektaakkelimaisista keikoistaan, niin Rammstein. Ei siis ihme, että saksalaisyhtye on julkaissut livetaltiointeja lähes yhtä tiuhaan kuin studioalbumeja. Live Aus Berlin (1999), Lichtspielhaus (2003) ja Völkerball (2006) saavat nyt jatkokseen Liebe Ist Für Alle Da (2009) –kiertueella kuvatun Rammstein In Amerikan.

Mikäli LIFAD on mielestäsi Rammsteinin paras levy, niin Madison Square Gardenissa kuvattu keikka on juuri sinulle. Muuten konsertissa ei ole päivitettyä settilistaa lukuun ottamatta mitään sen erikoisempaa aiempiin livejulkaisuihin nähden. Liekkejä on enemmän kuin San Franciscon metsäpaloissa, ja fallostykki, jolla laulaja Till Lindemann ampuu vaahtoa yleisöön on jättimäinen. Perussetti.

Rammstein In Amerikan porkkana on parituntinen dokumentti, joka käy läpi Rammsteinin uraa ja Amerikanvalloitusta askel askeleelta. Äänessä ovat bändi, managerit, promoottorit ja liuta artisteja. Osa liittyy oleellisesti Rammsteinin historiaan, kuten Kornin Jonathan Davis ja Munky, osa ei niinkään. Onko Scott Ianin pakko tunkea naamansa joka jumalan dokkariin?

Konserttipakettina tuhdimpi Völkerball vie pisteet, mutta Rammstein In Amerika –dokumentti kuuluu jokaisen Rammstein-fanin hyllyyn.

Lisää luettavaa