REGINA: Oi miten suuria voimia!

REGINA
Oi miten suuria voimia!
Next Big Thing

Reginan ensimmäinen albumi (Katso maisemaa, 2005) ei kolissut. Tamperelaisessa kaksiossa ei voi tehdä Pet Shop Boys -levyä sen enempää kuin helsinkiläisessä sedulassa järjestää P. Diddy -bileitä. Onneksi Regina on astunut uudella levyllä omille poluilleen.

Intron ”metsäfolk”-pastissi sai ensimmäisellä kerralla nauramaan ääneen, mutta muuten alku lämpenee hitaasti. En tiennyt että osaan tanssia -kappale paranee kuuntelulla, mutta Paras aika vuodesta -biisin femme fatale -puheosat ovat kinkkisempi juttu. Tässä vaiheessa kaikki on jo niin vakavaa -kappaleessa päästään vauhtiin. Mahtavan kauniit taustat ja juuri oikealla tavalla arkinen teksti, kuin Carveria Koskikeskuksessa.

Naapurissa puretaan taloa jatkaa voittoputkea. Meidänkin yläkerrassa on remontti. Poraavat seiskalta ja tekevät kaikki hiljaiset hommat sitten iltapäivällä, kun kaikki ovat varmasti jo hereillä.

Kuka on tuo mies? on ihan kiva tapa päivittää Sonny & Cher -tyylinen duetoiminen tämän päivän retroksi. Taustat toimivat, kuten läpi levyn, mutta Iisa Pajulan lauluosuuksien monotonisuus häiritsee ajoittain. ”Anna rahat tai ammun sinua” -rivi on pysäyttävä hetki. Päivä järvellä toimii, yhdistäen Nile Rodgers -kasarifunkin pieniin nyrjähdyksiin.

Tuotanto on todella onnistunutta läpi levyn, kuten myös suurin osa ihmisenkokoisista teksteistä. Basso on hieno lisä soundiin. Ei popin tarvitse aina olla matalaotsaisinta, ei-kenenkään-yhteistä nimittäjää kumartavaa puppua.