RINGO STARR: Liverpool 8

RINGO STARR
Liverpool 8
Capitol

Ringo Starr oli The Beatlesissä sananmukaisesti takarivissä ja sai lähinnä bändikaveriensa armosta laulaakseen jokusen kappaleen. Viihdelevy Sentimental Journeyn (1970) ja kantrialbumi Beaucoups Of Bluesin (1970) myötä käynnistyneellä soolourallaankin Starr on ollut pikemminkin muusikoiden hyvä kaveri kuin vakavasti otettava laulaja tai etenkään lauluntekijä. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt Ringoa tekemästä välillä hyvinkin sympaattista popmusiikkia.

Choose Lovea (2005) seuraavalla Liverpool 8 -albumilla Ringo Starr katsoo taakseen avoimen nostalgisena. Eurythmicsin Dave Stewartin kanssa synnytetyllä levyllä Ringo on samalla totutun hyväntahtoinen ja moneen kollegaansa verrattuna varsin maanläheinen rauhan ja rakkauden puhemies. Jalat maassa -periaate ulottuu myös albumin sisältöön Ringon laulunlahjojen rajallisuuden pakottaessa kappaleet yhtä ekonomisiksi kuin rumpalina pitämänsä beat.

Liverpool 8:n nimiraidalla Ringo Starr muistelee kotikaupunkiaan ja ystäviensä Paulin, Georgen ja Johnin kanssa tekemäänsä matkaa Hampurin savuisista yökerhoista fanien raastavan kirkumisen kohteeksi New Yorkin Shea Stadiumilla. Mennyt aika on pääosassa myös Gone Are The Daysillä laulun tekstin viitatessa Ringon ensimmäisen singlehittiin It Don’t Come Easy.

Ringo Starrin huumorintajuiseksi tiedettyä muusikonolemusta levyllä valaisee sittenkin parhaiten mainiosti rullaava poplaulu If It’s Love That You Want, jolla ei ole eikä tarvitse olla kunnianhimoa yhtään enempään.