RINGO STARR: Photograph – The Very Best Of Ringo

RINGO STARR
Photograph – The Very Best Of Ringo
EMI

Kun The Beatles hajosi, tuskin kukaan olisi veikannut, että kvartetin neljänneksi lahjakkain muusikko menestyisi hetken parhaiten hittilistoilla. Saavutukseensa Ringo ylsi ystäviensä pikku avituksella, alussa auttaja oli George Harrison, myöhemmin monet muut huipputekijät.

Rakkaudesta countryyn kertoo Nashvillessa nauhoitettu Beaucoups Of Blues, mutta menestystä Ringo sai sillä pop-persoonallaan, jota hän oli väläytellyt jo The Beatlesin riveissä. Pikku hiljaa joviaalin rumpalin hitit kuitenkin hiipuivat, kuningas alkoholi teki hänestä surullisen hahmon MBE:n ja entisten Beatlejen leirin hittimaakariksi nousi Paul McCartney.

Raitistunut Ringo palasi 1980-luvulla, toimintaterapianaan nostalginen, alati vaihtuva All Starr Band -livekokoonpano. Levyillään hän jatkoi vanhaa pop-linjaa. Vaikka menestystä ei enää irronnut, Never Without Youn kaltaiset biisit eivät kalpene lainkaan 1970-luvun suurmenestysten rinnalla.

Monien artistien kokoelmia päivitetään sesongittain parin vuoden välein, mutta Ringon parhaita on odotettu ammoisesta vinyylikaudesta lähtien. Hyvä näin, sillä maailman parhaan sivu­osan esittäjä osaa yhä viihdyttää. Mukavia yllätyksiä ovat harvinainen b-puoli Early 1970 ja mukana seuraava lyhyt promo-dvd.