ROTTING CHRIST: Kata Ton Daimona Eaytoy

ROTTING CHRIST
Kata Ton Daimona Eaytoy
Season Of Mist

Pitkän ja kunnioitettavan uran tehneet kreikkalaisveljekset nimesivät uusimman albuminsa Aleister Crowleyn oppien mukaan. ”Tee mitä tahdot” on periaate, mitä Rotting Christ on jo vanhastaan noudattanut myös musiikissaan.

Kata Ton Daimona Eaytoy on verevää jatkoa yhtyeen seikkailuille black- ja deathmetalin sekä persoo­nallisemman ilmaisun ja oman kulttuuriperimänsä syövereissä. Merkittävimmän tuotantonsa 1990-luvulla julkaissut Rotting Christ pystyy edelleen onnistumaan albumilla erin­omaisesti, vaikka aina välillä meno on vaikuttanut väsyneemmältä. Tuore levy on sisältää ison annoksen uutta intoa.

Bändi satsaa Kata Ton Daimona Eaytoylla sujuvan ja vivahteikkaan melodisen metalliseen ilmaisuun kansanmusiikkivaltaisuutta tai yksioikoista brutaaliutta halukkaammin. Etenkin albumin alkuosuus näyttäytyy todella tehokkaana ja kiehtovana esimerkkinä Rotting Christista vuosimallia 2013, mutta romanialaiseen kansanlauluun pohjautuva, naislaulua sisältävä Cine iubeşte şi lasăkin toimii yhtä lailla. Aavistus ylimääräistä pompöösiyttä on helppo antaa levylle anteeksi.