RUSH: Clockwork Angels Tour

RUSH
Clockwork Angels Tour
Anthem

Kyseinen Pohjois-Amerikassa kuvattu konserttielokuva sisältää suurimmaksi osaksi samoja kappaleita joita Kanadan progekolmikko Rush esitti viime kesänä myös Helsingin-konsertissaan.

Vaativan Clockwork Angels -albumin ohjelmisto toimii livenä yhtä hyvin kuin bändin aiempikin tuotanto. Yleisön yllätykseksi Rush kutsui mukaan kiertueelle Clockwork Angels -albumillakin vierailevan yhdeksänjäsenisen jousiorkesterin. Sen merkitys tunnelmannostattajana on erityisen korostunut The Anarchist – ja The Wreckers -kappaleissa, kuten myös joissain klassikkokappaleissa.

Konsertti on myös kuvausteknisesti tasapainoinen. Leikkaukset myötäilevät musiikin dynamiikkaa ja kolmikon antaumuksellinen uurastus on kuvatta monista mielenkiintoisista kulmista. Vaikka Rush loistaa tapansa mukaan lähes yliluonnollisella soittotaidollaan, huokuu se myös aitoa rock’n’roll-irrottelua. Kolmikon ilopilleri on laulaja-basisti Geddy Lee, joka yhä jaksaa ylläpitää poikamaista riehakkuutta. Clockwork Angels -kiertueen erikoisohjelmanumero on konserttiin liittyvä lyhytelokuva, The Watchmen, jossa bändin jäsenet esiintyvät hupaisina menninkäisinä. Komean konserttielokuvan kylkiäisenä faneille on vielä herkkua tarjolla erillisellä dvd:llä, jolla käsitellään kaikkea mahdollista Clockwork Angels Tour -kiertueeseen liittyvää.