SEASICK STEVE: Hubcap Music

SEASICK STEVE
Hubcap Music
Polydor Ltd

Eläkeikäisenä levytysuransa aloittanut, spurgulta maajussilta näyttävä 72-vuotias Steve Wold parantaa levy kerrallaan. Edellinen You Can’t Teach An Old Dog New Tricks -levy (2011) oli jo kovaa kamaa, mutta tämä on vieläkin parempi. Tällä kertaa Led Zeppelin -basisti John Paul Jones on mukana miltei kaikilla kappaleilla ja laulaapa hän jopa taustoja. Mukana ovat myös Jack White III sekä Luther Dickinson satunnaisesti sooloilemassa.

Kaikki biisit ovat Seasick Steven omia ja primitiivibluesien seassa on myös pari hyvää kantria. Kappaleet eivät varsinaisesti tuo mitään uutta aiempaan tuotantoon, mutta ne ovat hienoja. Steve laulaa sujuvasti farmistaan, traktoreista, vosuista ja kavereistaan.

Steve saa rämäkän menon päälle myös kaksin rumpalinsa Dan Magnussonin kanssa. Musa on oikeastaan ZZ Top -tyylistä, mutta makeammilla soundeilla ja paremmilla biiseillä. Steve kurittaa tymäkästi vajaakielisiä ritsakitaroitaan, vaikka ei osaakaan soittaa virtuoosin tavoin, ja laulaa mehevästi sytytysnesteen marinoimalla äänellään.
Levy alkaa ja päättyy traktorin hyrinään.

Tämä on mainio jytälevy, jota kelpaa kuunnella vaikka kotibileissä, jos tekee mieli jorata. Kunpa äijällä riittäisi vielä voimia pariin äänitteeseen ennen viikatemiehen tuloa.