SEASICK STEVE: Sonic Soul Surfer

SEASICK STEVE
Sonic Soul Surfer
There's A Dead Skunk

”We want to get on that stage and put on our very best show”, Seasick Steve laulaa uuden albuminsa avausraidalla Roy’s Gang. Se on hieno asenne ja Sonic Soul Surfer panee myös uskomaan sen aitouteen.

Jo yli seitsemänkymppinen Steve Wold on kovassa iskussa ja hänellä on rumpalinsa Dan Magnussonin kanssa aivan oma kahden miehen meininkinsä, jonka rujoa mississippiläistä bluespohjaa maustavat syvät folkainekset, kuten Georgina Leachin vuoristolaisviulu kauniin kuorensa alla uhkaavassa Peaceful Dreamsissa tai herkästi pikkaillussa Right On Timessa. Olennainen osa Steven omintakeista soundia juontuu omatekoisista romukitaroista, jotka soundaavat mahtavan ruosteisesti. Ne soivat väkevästi, slidellä ja ilman.

Partajeesuksen laulussakaan ei ole valittamista, kyllä siinä hobona, cowboyna ja studiomiehenä vietetty elämä kuuluu.

Kiekon huipuksi nousee mahtavaa jännitettä jylhine bluesriffeineen huokuva Dog Gonna Play, jossa on sellaista seksuaalista vaarantunnetta, mitä ei tämänikäiseltä ukolta välttämättä odota. North Mississippi All Starsin Luther Dickinsonin räväkkä slide-kitarointi tuo bonusta Barracuda ’68:iin ja haamumaisesti ulvovaan Swamp Dogiin siinä kuin Ben Millerin suujousi Summertime Boyhin. Your Name luotaa hobo-elämää hypnoottisena bluesina rämisevin symbaalein. Heart Full Of Scars päättää hienon levyn koskettavan intiimisti.