Soundtrack mille tahansa roadtripille – Elektronisen musiikin pioneerin uudella levyllä kuuluu oma historia ja uusi asuinpaikka

Arvio julkaistu Soundissa 4/2017.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Bonobo
Migration
Ninja Tune

Lähes 20-vuotisen musiikillisen uran jo rakentanut Ninja Tune -artisti Bonobo eli Simon Green on luonut itselleen tunnistettavan elektronisen soundinsa. Nyt hän palaa pelikentille kuudennella pitkäsoitollaan Migration, mikä lienee viittaus herran hiljattaiseen Los Angelesiin muuttoon.

Migration on poikkeuksellisen hyvä kokonaisuus, kiinnostava albumi, eskapismi elektroniseen musiikkiin, jonka kuunteluun voi paeta tunneiksi. Se on rauhallista ja rauhoittavaa downtempoa, diippejä rytmikuvioita, groovaavia tanssibiisejä, dramaattisia jousia sekä sekalainen satsi muita liveinstrumentteja ja instrumenttisampleja. Kappaleissa on myös pakettiin hyvin uppoavia vokaali-feateja. Kaikesta tästä huolimatta se on looginen entiteetti, jonka etenemistä on helppo seurata.

Albumia on arvosteltu kekseliäisyyden puutteesta sekä geneerisyydestä. Ei tämä mikään rajoja rikkova Bonobon uran mestariteos olekaan, mutta taattua Simon Greeniä – ajatonta ja kuulijaystävällistä easy listeningiä. Suuri soundtrack mille tahansa roadtripille.

Lisää luettavaa