THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES: Throw It To The Universe

Arvio julkaistu Soundissa 4/2012.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.

Arvio

THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES
Throw It To The Universe
EMI

Ebbot Lundberg ja tämän soittokaverit ovat niin monissa liemissä kypsytettyjä mystikkoja, että kaikkeen sanottuun kannattaa suhtautua varauksella. Kovasti yhtye olisi ainakin nyt sitä mieltä, että Throw It To The Universe jää sen joutsenlauluksi. Pitkiksi venyneet levytystauot ja Origins Vol. 2 -levyn julkaisematta jättäminen ovat tietysti kertoneet omaa kieltänsä siitä, että motivaatio ja muut taivaanmerkit eivät ole olleet kohdallaan.

Jos Throw It To The Universe jää bändin testamentiksi, niin urasta jää hyvä maku. Albumi on täysipainoinen ja sisältörikas, siinä on mukana teoriatasolla kaikki mikä yhtyeestä on tehnyt niin vastustamattoman. Levollisuus ja harmonia ovat läsnä. Perspektiiviä laajentamalla kristallisoituu myös se, että Behind The Music (2001) oli se hetki, jonka varjossa TSOOL joutui koko loppu-uransa ajan kärvistelemään. Tästäkään levystä ei ole historiaa muuttamaan.

Kun levyn tähtihetken nimi on Where´s The Rock?, on aistittavissa samanlaista osoittelevaa itseironiaa, joka muinoin aloitti Hellacoptersinkin loppulaskennen albumilla Rock & Roll Is Dead. Kuin kadonneen Nuggets-kokoelman pölyttynyt helmi, juuri tämä kappale edustaa kaikkea mikä TSOOL:issa oli niin hienoa: iätön melodia, upea mariachi-torvisovitus ja Ebbot laulaa kuin kerubi. Tätä biisiä tekee mieli kuunnella kerta toisensa jälkeen.

Toista kertaa viisari ei enää värähdäkään. Throw It To The Universen suurimmaksi ansioksi jää siis muistutus siitä, että umpiseitsemänkymmentälukulainen hippifiilistely voi olla oikeasti sielukasta ja tarpeellista musiikkia. Näytti tulevaisuus tämän levyn paikan myöhemmin kenties toisin, The Soundtrack Of Our Livesia jäämme joka tapauksessa kaipaamaan.

Lisää luettavaa