SPIRITUALIZED: The Complete Works Volume One

Arvio julkaistu Soundissa 04/2003.
Kirjoittanut: Jari Jokirinne.
The Complete Works -kokoelman ykkösosa on massiivinen, reilusti yli kaksituntinen paketti, johon perehtyminen ei käy hetkessä.

Arvio

SPIRITUALIZED
The Complete Works Volume One
RCA

The Complete Works -kokoelman ykkösosa on massiivinen, reilusti yli kaksituntinen paketti, johon perehtyminen ei käy hetkessä. Jason Piercen maailmaan vain päällisin puolin tutustuneille tämä saattaa olla liian hc-kamaa, mutta jos hyllystä löytyy parikin Spiritualized-kiekkoa, on kooste otollinen jatke niiden seuraksi.

Kahdelle levylle jaettu The Complete Works ei esittele Spiritualizedia helpoimmassa mahdollisessa valossa. Ensimmäinen cd on vahvasti teemallinen kokonaisuus, joka sisältää muun muassa kaksiosaisen ja yli parikymmenminuttisen Feel So Sad -eepoksen, josta on mukaan liitetty editoitu singleversio b-puolineen. Pitkien ja harkittujen kaarien seassa ryhdikkäät Anyway That You Want Me – ja Why Don't You Smile Now -coverit todistavat ettei Pierce ole omasta neroudestaan sokeutunut, vaan pystyy vakavalla naamalla esittämään myös muiden materiaalia. Spiritualizedin oma soundi on jalostunut niin pitkälle, että muidenkin kirjoittamat biisit kuulostavat bändin originaalituotoksilta.

Kakkos-cd:lle on poimittu sekalainen läjä single- ja ep-raitoja, joita ei läheskään kaikkia ole pitkäsoitoilla aiemmin julkaistu. Tähän päälle kun lyödään vielä muutama instrumentaali – ja accapella-versio, niin luulisi tosifaninkin asiasta kiinnostuvan. Upeiden Medication-ja Electric Mainline -ep:den löytäminen divarista voi osoittautua todella hankalaksi, joten jo pelkästään niiden takia kannattaa rahat sijoittaa The Complete Works Volume Oneen. 

Lisää luettavaa