STEVE EARLE: I’ll Never Get Out Of This World Alive

STEVE EARLE
I’ll Never Get Out Of This World Alive
New West

Viime vuosina Steve Earle näyttää keskittäneen voimansa toisaalta näyttelijän uraansa ja toisaalta suuren esikuvansa Townes Van Zandtin lauluperinnön vaalimiseen. Earle onnistuikin erinomaisesti roolisuorituksissaan kahdessa HBO:n laatusarjassa ja yksinomaan Zandt-tuotantoa sisältävä Townes-albumi toi hänelle jo uran kolmannen Grammy-palkinnon.

Uusia Earle-biisejä on saatu odottaa kovin pitkään; onhan edellisen albumin Washington Square Serenade julkaisusta ehtinyt kulua jo neljä vuotta. Sekä levy että näinä päivinä ilmestyvä Steve Earlen esikoisromaani kantavat samaa nimeä, siis Hank Williamsin ikiaikaista viisautta siitä, ettei elämästä selviä hengissä.
Uusia lauluja on Steve itse asiassa saanut aikaiseksi vain kahdeksan. God Is God ja I Am A Wanderer saivat ensiesityksensä jo kolmisen vuotta sitten Steven tuottamalla Joan Baez -albumilla ja This City on puolestaan tuttu verrattomasta New Orleans -draamasta Treme.

Nimensä mukaisesti albumilla tutkaillaan elämän tarkoituksen, vanhenemisen ja kuoleman teemoja. Artistina Steve Earle on oma väärentämätön itsensä: hänen laulunsa soivat yhtä karskin miehekkäinä kuin aina ennenkin. Sovitusten rempseä, paikoin Irlannin ja paikoin taas New Orleansin suuntaan kumartava pelimannimeininki takaa sen, että kuulijan jalka alkaa kuin itsestään paukuttaa lattiaa mukaansa tempaavan rytmin mukana.