SUFJAN STEVENS: The Avalanche

Arvio julkaistu Soundissa 08/2006.
Kirjoittanut: Arttu Tolonen.
Sufjan Stevensin uutus on koostettu miehen loistavan Illinois-teemalevyn materiaaleista. Joissain tapauksissa kyse on kappaleista, jotka eivät mahtuneet mukaan, toisissa erään kyseiseltä levyltä tutun kappaleen versioista suoraan peilin tuolta puolen. Tyhmemmällekin on selvää, että Illinois-levyllä oli rima todella korkealla, joten ylijäämältäkin on lupa odottaa jotain. Odotukset lunastetaan, enimmäkseen.

Arvio

SUFJAN STEVENS
The Avalanche
Asthmatic Kitty

Sufjan Stevensin uutus on koostettu miehen loistavan Illinois-teemalevyn materiaaleista. Joissain tapauksissa kyse on kappaleista, jotka eivät mahtuneet mukaan, toisissa erään kyseiseltä levyltä tutun kappaleen versioista suoraan peilin tuolta puolen. Tyhmemmällekin on selvää, että Illinois-levyllä oli rima todella korkealla, joten ylijäämältäkin on lupa odottaa jotain.

Odotukset lunastetaan, enimmäkseen.

Jos pidät oudosti liikuttavista lauluista ja huikeista sovituksista, etenkin puhaltimien parissa, tältä levyltä löytyy purtavaa. Bonuksena tulee myös kaatumatautisin kitarasoolo Neil Youngin tällä puolen, kun maestro toikkaroi kepin varressa kappaleessa Springfield, Or Bobby Got A Shadfly Caught In His Hair. Emolevyn Chicago-kappaleesta on mukaan ripoteltu kolme progressiivisesti häiriintyneempää versiota.

Jos ostaisit lempielokuvastasi dvd:n, joka sisältää korkealaatuisia dokumentteja, jotka valaisevat ohjaajan, käsikirjoittajan ja näyttelijöiden työprosesseja, kannattaa tämäkin paketti poistaa kaupan hyllyltä. Vaikka levy ei välttämättä seiso omillaan suurena teoksena, on se mielenkiintoinen kurkistus todella lahjakkaan ja työhönsä suurella vakavuudella ja kunnianhimolla suhtautuvan säveltäjän maailmaan.

Lisää luettavaa