Terveisiä itsemurhametsästä – Shining on nyt poikkeuksellisen äkäinen

Shining
X – Varg Utan Flock
Season Of Mist

Shiningin suicidal metal on tunnettua totaalisesta synkkyydestään eikä X – Varg Utan Flockin biisienkään aiheet ole erityisen iloisia. Levyn päättävässä, Japanin tätä nykyä kovin trendikkään ”itsemurhametsän” mukaan nimetyssä Mot Aokigaharassa Niklas Kvarforth puhelaulaa “I was born December 1983 and I died December 2017.”

Jos teemat ovat pysyneet samana, niin on päällisin puolin bändin musiikkikin. Shiningin formaatille uskollisesti X sisältää kuusi kliinisen tarkasti soitetun metallin ja kauniiden akustisten osioiden välillä vaihtelevaa biisiä. Uuden levyn ote on kuitenkin poikkeuksellisen äkäinen. Kaikki nupit ovat väännetty kaakkoon ja levyn intensiiviset biisit iskevät kuin nyrkki seinän läpi.

Svart ostoppbar eldin ja Jag är din fienden kaltaisten biisien vihainen takominen on vaikuttavan hengästyttävää, mutta ne lukeutuvat myös sävellyksellisesti Shiningin parhaimpien joukkoon. X:ää voisi syyttää vanhan konseptin toistamisesta, mutta koska tällä kertaa kaikessa onnistutaan täydellisesti, lunastaa se paikkansa bändin diskografiassa ja todistaa, että Ruotsin Shining on edelleen se parempi Shining.