Virittäkää mullikuorot – Dropkick Murphys on täällä taas!

Arvio julkaistu Soundissa 2/2017.
Kirjoittanut: Jari Jokirinne.

Arvio

Dropkick Murphys
11 Short Stories Of Pain & Glory
Born & Bred

Dropkick Murphys on vuosikausien tinkimättömän työn kautta noussut kelttipunkin maailmanlaajuiseksi ykkösnimeksi. Kiertueet tavoittavat yhä laajempia yleisömassoja ja levytetty materiaalikin alkaa pikku hiljaa löytää tiensä myös genreen perehtyneiden piirien ulkopuolelle. Samalla mieleen hiipii epäilys siitä, onko Dropkick Murphys enää sama bändi, joka se oli vuosituhannen vaihteessa. Onko orastava suosio syönyt yhtyeen parhaimman terän?

Onneksi näin ei ole. Dropkick Murphys on kyllä vuosien myötä laskenut kierroksia jonkin verran, mutta mistään vesittymisestä ei ole todellakaan kyse. Yhtyeen sointi on edelleen elinvoimainen ja sopivan rosoinen, eikä biisimateriaalin suhteen ole nytkään valittamista. 11 Short Stories Of Pain & Glory on iskevä ja kompakti kokonaisuus, josta on karsittu kaikki ylimääräiset rönsyilyt.

Dropkick Murphys on aina osannut valita taidolla esittämänsä cover-versiot. Tällä kertaa työn alle on otettu ennen muuta Liverpool-kannattajien tunnuslauluna vuosikymmenet toiminut You’ll Never Walk Alone. Hämmentävän suvereenisti pystyy Dropkick Murphys ottamaan tämänkin laulun kuin omakseen.

Lisää luettavaa