DROPKICK MURPHYS: The Warrior´s Code

Arvio julkaistu Soundissa 06-07/2005.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.
Kelttivaikutteisen punkin ilosanomaa levittävä Dropkick Murphys ei ole koskaan ollut tyypillinen punkbändi. Musiikillisesti sen ainutlaatuisuus on vuosien varrella karissut ja esimerkiksi Flogging Molly on vilpittömässä riehakkuudessa ajanut ohi. The Warrior's Codessa arveluttavat sen tarkoitusperät.

Arvio

DROPKICK MURPHYS
The Warrior's Code
Hellcat

Kelttivaikutteisen punkin ilosanomaa levittävä Dropkick Murphys ei ole koskaan ollut tyypillinen punkbändi. Musiikillisesti sen ainutlaatuisuus on vuosien varrella karissut ja esimerkiksi Flogging Molly on vilpittömässä riehakkuudessa ajanut ohi. The Warrior’s Codessa arveluttavat sen tarkoitusperät. Tuntuu kuin albumi olisi tehty vain vaalimaan bändin kavereiden ja idolien muistoa. Tulee väkisinkin mieleen, että pitäisiköhän bändin perustaa museo fanittamilleen urheilulegendoille.

Samaan aikaan on myönnettävä, että taas iloisesti folk-instrumentteja piiparoivat Dropkickit ovat paremmassa vedossa kuin edellisellä Blackout-studioalbumilla. Repertuaaria venytetään pianoballadeista mölyapinan raivolla ölistyihin punkralleihin. Silti tästäkin levystä jää epämukava olo, kun Bostonin erinomaisuudesta veisaava punaniskakööri on kuin puolustamassa aluettaan nurkkapatrioottisella antaumuksella.

Woody Guthrien lauluarkistosta on tällä kertaa poimittu I’m Shipping Up To Boston. Rohkenen kuitenkin epäillä, että kärkevä protestilaulaja olisi tämän päivän yhtyeistä saattanut valita jonkun muun porukan ajamaan työväenluokan ja vähäosaisten asiaa. 

Lisää luettavaa