YEASAYER: Amen & Goodbye

YEASAYER
Amen & Goodbye
Mute

Brooklyniläinen Yeasayer nousi niin kutsutuksi “Pitchfork-artistiksi” vuoden 2007 All Hour Cymbals -debyytillään – ja syystäkin. Tämä tapahtui myös aikana, jolloin tämän newyorkilaisen kaupunginosan “hipsteröityneestä indie-skenestä” ei ollut tullut vielä kulunutta vitsiä.

Neljän vuoden takaisella Fragrant Worldilla yhtye kokeili uutta suuntaa kokeilevaan tanssimusiikkiin orientoituneella soundilla. Amen & Goodbye palauttaa yhtyeen sen juurille: uutukainen on debyytin tavoin leveälahkeisen kevytpsykedelian estetiikkaa yhdistettynä elektroniseen äänimaailmaan. Aineksia on lainattu niin eri maiden kansanmusiikista kuin myös 60–luvun minimalistisesta taidemusiikista.

Yeasayer onkin aina ollut erittäin luova yhtye ja loihtinut kiinnostavaa modernia musiikkia yhdistellen monia eri elementtejä. Yhtye ei ole onnistunut kuitenkaan urallaan tekemään täysin ehjää kokonaisuutta, eikä Amen & Goodbye muuta tätä tilannetta. Silti se sisältää yhden parhaimmista kappaleista, mitä yhtye on urallaan tehnyt. Prophecy Gunissa yhdistyvät ne piirteet, mitkä Yeasayerissa ovat parhaita: kekseliäs, kokeileva, mutta melodinen elektroninen sointi yhdistettynä 60-70-lukulaiseen pop-perinteeseen.