Hyvään maahan ja poissaoloon – Parasta juuri nyt -soittolista perkaa syksyn tähänastista levysatoa

Kuluvaan syksyyn on kuulunut niin lupaavia debyyttejä kuin vangitsevia äänimaisemia.
17.10.2019 16:02

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kiitelty ja kehuttu Viitasen Piia -yhtye julkaisi syyskuun lopussa odotetun neljännen albuminsa. Meidän jälkeemme hiljaisuus -albumilta esimakua antaneina paloina julkaistut nimikkokappale ja Viimeinen valo jota puhutaan antoivat odottaa 

”Vahvasta kappalemateriaalista huolimatta levyn dramaturgia ei pelkisty yksittäisiin teoksiin. Pikemminkin se ilmenee musiikin myötäsyntyistä kauneutta reunustavana tummuuden ja alitajuisuuden juonteena, joka jalostuu albumin edetessä vastauksiksi”, kirjoittaa Soundin Hannu Linkola arviossaan sadun ja todellisuuden rajaa kulkevasta albumista.

Tällä viikolla Viitasen Piian voi nähdä levynjulkaisukiertueellaan torstaina Pieksämäellä, perjantaina Nakkilassa ja lauantaina Jyväskylässä. Tarkemmat paikat voikin tarkistaa kätevästi artistin sivuilta.

Helsinkiläinen maalailevaa elektronista poppia loihtiva feelswithcaps esiteltiin Soundin verkkosivujen Tarkkailuluokka-sarjassa elokuussa. Tuolloin yhtye valmistautui ensimmäisen albuminsa julkaisuun ja sittemmin feelswithcaps onkin julkaissut ensimmäisen osan Absence-nimisestä kokonaisuudesta. Tämä nimi kannattaa pitää tutkassaan.

Rouheamman soundin ystävien kannattaa ottaa haltuun vast’ikään debyyttialbuminsa I Don’t Love You julkaissut Cyan Kicks. Soundin Mape Ollila ennustaa levyarviossaan rohkeasti 2010-lukulaiselle rockbändille hyvää tulevaisuutta. ”Cyan Kicksissä toimii levyllä ihan kaikki. Imagokin on tiptop, ja jos livetoteutus pääsee samalle tasolle, pian tyhjenevät kaikki pajatsot.”

Näitten nostojen ohella soittolistalta löytyy tällä viikolla muun muassa Cats Of Transnistria, venttaileva Pietarin Spektaakkeli, alkuperäisestä itsestään kauas edennyt Yungblud sekä kehutun Pihalla tuulee taas -albumin viime viikolla julkaissut Antti Autio.

Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä Soundin viikon 42 Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa