Kauko Röyhkän parhaat rakastelumusat

Kauko Röyhkä valitsi mielestään kymmenen parasta rakastelubiisiä ja perusteli valintansa tyhjentävästi. Sytyttäkää kynttilät ja virittäytykää tunnelmaan jutun lopusta löytyvän soittolistan avulla.

1. Barry White: Staying Power

”Rakkauden mursu” on makuuhuonesoulin jättiläinen. Hidas svengi, joka sopii nautiskelevaan menoon.

2. Jo Ann Greer: Bewitched

Tämä Rogersin ja Hartin mestarillinen biisi on 1950-luvun Hollywood-leffasta nimeltä Pal Joe. Elokuvassa sen esittää muka Rita Hayworth, mutta todellinen ääni kuului studiolaulajalle nimeltä Jo Ann Greer. Oman aikansa suurimpiin seksipommeihin kuulunut Hayworth kuulemma tanssi avojaloin Greerin mikin edessä kun tätä äänitettiin.

3. Bob Dylan: Lay Lady Lay

Tämä on yleensä tehonnut, jos olen päätynyt naisseurassa jatkoille. Lay Lady Lay oli myös Olgan ja mun häävalssi.

4. Marvin Gaye: Sexual Healing

Tätä ei tarvi varmaan selitellä. Mustilla soul-laulajilla tämä juttu on yleensä hyvin hanskassa.

5. Roxy Music: Avalon

Bryan Ferry on tehnyt paljon tyylikästä ja svengaavaa musaa, jossa on eroottinen lataus. Avalon on varmaan kuuluisin alan biiseistä.

6. John Lee Hooker: I’m In The Mood

Suurin osa bluesbiiseistä kertoo tavalla tai toisella naimisesta.

Suurin osa bluesbiiseistä kertoo tavalla tai toisella naimisesta. Rollarit, Zeppelinit ja monet muut bändit käyttivät bluesin röyhkeää seksuaalisuutta hyväkseen ja yhdessä e-pillerin kanssa vapauttivat 60-luvun nuorison rakastelemaan.

7. John Coltrane: Naima

Hitaissa jazzjutuissa on monesti oikea asenne. Tässä Coltranen upeassa tulkinnassa on jotain kohtalonomaista ja traagista, joka myös kuuluu asiaan. Tulee mieleen Viimeinen tango Pariisissa -elokuva (siinä on Gato Barbierin melkein yhtä hieno biisi).

8. Maurice Ravel: Bolero

1980, kun tein eka levyni, oli 10 – Nainen kuin unelma -niminen iso leffahitti. Ravelin Boleroa käytettiin siinä rakeastelumusiikkina. Biisin 14 minuutin kesto on vähän lyhyt, mutta hitaasti kasvava intensiteetti ja määrätietoinen poljento sopivat hyvin tarkoitukseen.
Lopun torventörähdykset ovat kuin siemensyöksy. 

9. Rosie Vela: Magic Smile

Ihastuin aikanaan videoon, jossa lumoavan kaunis, alttoääninen Rosie Vela esitti tämän biisin. Ostin Zazu-lp:n, jossa oli muitakin hyviä kappaleita. Mitä tapahtui Rosielle? Hän meni naimisiin Jeff Lynnen kanssa ja päätyi ELO:n keikoille laulamaan taustoja.

10. Rolling Stones: Heaven

Poikkeava biisi Rollareiden tuotannossa. Unenomainen, hieno. Ja taivaassahan sitä ollaan, kun homma toimii parhaimmillaan.

 

KAUKO RÖYHKÄN PARHAAT RAKASTELUMUSAT