Kesäyön unta, muovihampurilaisia ja Vestallicaa – Parasta juuri nyt -soittolistalla uutuuksia meiltä ja muualta

Odotettuja esikoisia, ennusteita tulevasta kesähittisadosta ja uusia lupauksia. Kaikkea tätä Parasta juuri nyt -soittarilla on tarjottavanaan.
26.3.2018 17:41

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Maaliskuun – ja mahdollisesti koko alkuvuoden – odotetuimpiin levyihin lukeutui viime vuoden Master of Pulpets -voittaja Vestan Lohtulauseita-debyyttilevy. Jori Sjöroosin tuottama kokopitkä saapui keskuuteemme viime viikolla ja Parasta juuri nyt -soittolistalle rohkean kokeilevalta levyltä tiensä on löytänyt Vestallica, jonka nyrjähtänyt särökitaramelodia on linjassa kappaleen tunnustuksellisen tarinan kanssa.

Lohtulauseita nappasi Antti Granlundilta levyarviossa neljä tähteä ja kriitikomme nostikin albumista erityisesti esille sen henkilökohtaisuuden. ”On kuitenkin aivan eri asia leikkiä henkilökohtaisten laulujen laulajaa tai piilottaa teksteihin viittauksia omaan elämään kuin olla oikeasti auki. — Vesta on debyyttialbuminsa teksteissä ja erityisesti laulujensa tulkinnoissa niin luonnollinen ja aito, että välillä tuntuu jopa hieman kiusalliselta kuunnella häntä. Kuinka joku voikaan päästää kuuntelijan näin lähelle omia ajatuksiaan?” Granlund pohdiskelee. Lue koko levyarvio täältä.

Maaliskuun loppu on oivallinen aika suunnata katse kohti tulevan suven kesähittisatoa. Koko kansan Olavi Uusivirta löi oman lusikkansa tähän soppaan ”pudottamalla” perjantaina Kesäyön uni -singlen, joka on kuin kirjoitettu kuuman kesän festivaalikeikkoja silmällä pitäen – kuten se todennäköisesti juuri onkin. Olavin karavaani lähtee pääsiäisenä kiertämään Suomea ja huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna (6.–7.4.) Uusivirta valtaa Tavastian neljän erilaisen keikan voimin.

Entäs Peltonen? tarjoilee nuorella energialla soitettua tanssittavaa suomirockia. Juhlat II -kappaleella ehdotellaan muun muassa makaamista keskellä juhlia ja Sinatran kuuntelemista. Keravalta ja Järvenpäästä kotoisin olevan yhtyeen nimi kannattaa painaa mieleen, sillä toivomme tämän viisikon löytyvän festareilta jos toiseltakin jo tulevan kesän aikana.

Parasta juuri tällä viikolla ovat herkkä ja antautuva Antti Autio, kolmannentoista albuminsa julkaisuun valmistautuva Amorphis (lue Timo Isoahon ennakkomietteitä The Queen -albumista täältä) sekä suuria tunteita käsittelevä jyväskyläläinen Founding Neverland. Kansainvälisistä nimistä joukosta löytyvät The Hold Steady, pääsiäisen teemaan sopivasti kromisesta neon-Jeesuksesta kertova Teenage Wrist sekä ruotsalainen ystävämme Hurula.

Kuuntele tästä mitä Parasta juuri nyt -soittolista on syönyt tällä viikolla:

Lisää luettavaa