”Kunhan kaikki aloittaa ja lopettaa suunnilleen samaan aikaan, ihan sama mitä välissä tapahtuu” – Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana Matka Maailman Ympäri

"Tartuin 60-lukulaiseen postimyyntikitaraan, nappasin kuohuviinilasin slideksi ja annoin mennä. "
25.3.2019 19:40

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Matka Maailman Ympäri otti uralleen lentävän lähdön loppuvuodesta 2017, kun hyvin tuore kokoonpano julkaisi Jukka Immosen tuottaman esikoissinglensä Ei mikään palaa ennalleen. Ei kestänyt kuin seuraavaan kesään, kun bändi julkaisi esikoiskokopitkänsä Kolme.

Soundin oma Hemmo Päivärinne hehkutti kolmikon kokopitkää sanoin ”[e]n vielä anna täysiä pisteitä, koska toivon, että seuraava levy räjäyttää pankin”. Bändin tuore sinkkulohkaisu Jos sä meet soi garage rock -henkisissä tunnelmissa ja mikäli Matka Maailman Ympäri -orkesterin aiempaan luomistahtiin on uskominen, niin toista kokopitkää ei tarvitse odottaa välttämättä pitkään.

Miten Jos sä meet syntyi? Mistä innoitus biisin White Stripes -henkiseen soundimaailmaan?

– Miron treffit gone horribly wrong ja sitte se teki tän biisin. Onneksi kaikki meni kumminki lopulta hyvin ja sit oli vissii vähä kiusallista soittaa tää biisi sen inspiraation lähteelle, Saara Niemelä kuvailee.

– Levy-yhtiön pomo haluisi vaaran tuntua; ”Kunhan kaikki aloittaa ja lopettaa suunnilleen samaan aikaan, ihan sama mitä välissä tapahtuu.” Tehtiin sillä kaavalla. Laitoin kaksi ride-symbaalia hi-hatiksi sekä virvelin kalvon sormikireydelle, rumpali Aarni Palokallio valottaa biisin nauhoitusprosessia.

Miro Palokallio kertoo olleensa bluesin lähteillä uudenvuodenpäivänä, kun inspiraatio iski. Se, miltä tuore single soundaa on monen asian summa.

– Tartuin 60-lukulaiseen postimyyntikitaraan, nappasin kuohuviinilasin slideksi ja annoin mennä. Soundimaailma nyt on vain sellainen, miltä minä ja Aarni ollaan aina kuulostettu kahdestaan soittaessa. Tämän biisin miksasin itse, joten jonkinlainen karuus johtuu siitäkin varmasti.

Debyyttinne Kolme julkaistiin viime heinäkuussa. Millä mallilla on MMY:n seuraava askel? Onko debyytin ripeä luomistahti yhä yllä?

– Kyllähän tässä toisen levyn äänittäminen on jo alkanut, ja on julkaisuajankohtakin mielessä. Mutta se on salaisuus, Niemelä paljastaa.

– Ai se on salaisuus? No sitten en sanokaan mitään, Miro Palokallio jatkaa ja vetää mystisyyden verhot kiinni.

Viikon vieraidemme lisäksi Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyy tällä viikolla tuoreessa Soundissa mittavan haastattelun puolesta hippisieluaan avaava Ellips, uuteen aikakauteen aktivoituva Death Hawks, tulevana kesänä Flow’ssa nähtävä Tame Impala, uudestisyntynyt Tarkkailuluokka-sarjassammekin esitelty Pelko sekä monia muita löytöjä korvakäytävillesi.

Ota alta haltuun vuoden kolmastoista Parasta juuri nyt -soittolista:

 

Lisää luettavaa