”Sun täytyy tehdä jotain järkevää”, kehottaa Ismo Alanko – Tämä ja paljon muuta löytyvät Parasta juuri nyt -soittolistalta

Tällä viikolla Ismo palaa rikospaikalle, Elias Gould ottaa askelia albumia päin, Mac DeMarco julkisti uusia tuulia.
19.3.2019 18:22

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Ismo Alangon vaikutusta suomirockin historiaan ei käy kiistäminen. Hassisen Koneesta ja Sielun Veljistä ansiokkaalle soolouralle lähteneen legendaarisen herran luomisvoima elää ja voi yhä hyvin, käy ilmi tuoreelta Voi ei! -nimeä kantavalta sinkulta.

Alangon rock-tuotannon fanit ovatkin varmasti kaipailleet Ismon rouheamman puolen ilmestymistä uudelleen ja kaikki merkit viittaavat siihen, että toukokuun 17. päivä julkaistava Minä halusin olla niin kuin Beethoven -albumi lunastaa näiden fanien odotukset. Näin Ismo itse kuvailee tuoretta julkaisuaan.

– Oikeastaan kaikki kappaleeni kertovat samasta asiasta: Kuinka hämmentävää ja omituista onkaan olla olemassa ihmisenä tässä maailmassa. Asiaa tarkastellaan erilaisista näkökulmista ja erilaisilla tyyleillä. Välillä zoomataan tarkemmin, katsotaan suurennuslasilla, ja välillä avataan näkyville isompi kuva, Ismo kertoo biisi.

Minä halusin olla niin kuin Beethoven -levyllä tuotannosta vastaavat Ismon pitkäaikainen yhteistyökumppani Riku Mattila ja muun muassa Pariisin Keväässä ansioitunut ja Alangon edellisen levyn Ismo Kullervo Alanko tuottanut Artturi Taira.

Moneen ehtivä laulaja-näyttelijä Elias Gould vihjaili Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana viime elokuussa juoksevansa tasaista tahtia studion ja kuvausten väliä. Kokopitkää albumia herralta ei olla vielä saatu, mutta askelia siihen suuntaan ottaa tuore Älä anna mulle piiskaa -sinkku.

Syksyllä Helsingin The Circuksessa yleisöänsä hämmentänyt Mac DeMarco julkaisi maaliskuun alkupuolella uuden pesunkestävän letkeää henkeä edustavan Nobody-singlen. Samaan hengenvetoon DeMarco julkisti neljännen albuminsa nimen olevan Here Comes The Cowboy. Kanadan leppoisin rockari – tai jizz jazz -artisti, kuten herra musiikkiaan nimittää – tekee paluun levylautasille toukokuun 10. päivä.

Näiden artistien lisäksi tämän viikon Parasta juuri nyt -pöytään on katettu kappaleita muun muassa kesyttämättömän toisen albuminsa Untamed julkaisseelta Temple Ballsilta, viiden vuoden mittaiselta tauolta palanneelta The Black Keysiltä, Hallaa potevalta Amurilta, aina yhtä groovaavalta Anderson .Paakilta sekä reggaen voimaa kanavoivalta Laulurastaalta.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 12:

 

Lisää luettavaa