Lähestymiskieltoja ja räjähtävän funkin juhlaa – Parasta juuri nyt -soittolista nostaa esille artisteja, joihin sinun kannattaa tutustua

Toni Rasinkangas

Valokeilassa The Blassics, Mummin Kullat ja The Black Keys.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva The Blassics syntyi samannimisen tuottajaduon ympärille, mutta on tätä nykyä kasvanut yhdeksänhenkiseksi livebändiksi. Hämeenlinnalaisten soundi on jazz- ja afrobeat-vivahteilla maustetun raa’an funk-toimittamisen juhlaa, jonka groove vie mukanaan toiseen aikaan ja paikkaan. Pitkän linjan Soundi-toimittaja Jussi Niemi arvioi toukokuun Soundissa yhtyeen tuoreinta Togetherings-levyä sanoin, jotka on helppo allekirjoittaa.

”Kolmihenkinen torvisektio tuuttaa tyrnää riffiä juuri sillä oikealla, jostain aikain takaa tuulahtavalla kierteellä ja soolotkin ovat pelkkää asiaa. Kolme perkussionistia ja rumpali luovat laittamattomasti funkyn pohjan, jonka lopulliselle tasolle nostaa Sarkkolan pelkästään olennaiseen keskittyvä komppaus. Jollei tämä rytmiikka liikuta, menkää lääkäriin pikimmiten”, Niemi kirjoittaa neljän tähden arviossaan.

Kotimaisesta indiestä kiinnostuneet ovat varmasti pistäneet mieleensä jyväskyläläisen Luova Recordsin nimen. Luovan rosterista löytyy muun muassa nasevaan ja mustan huumorin sävyttämiin tarinoihin luottava korutonta indie-folkia esittävä Mummin Kullat, jonka uusin single kantaa nimeä LähestymiskieltoLähestymiskielto kertoo nimensä mukaisesti pakkomielteisestä rakkaudesta, joka ei tunne rajoja itsekkyydessään. Lähestymiskielto on tarinan kertojalle vain lappu, jolla sytyttää tuli saunaan.

Jos et jo tiennyt, niin The Black Keys rikkoi vast’ikään yli viiden vuoden mittaisen levytystaukonsa tuoreella Let’s Rock -kokopitkällä. Albumilla neljäntenä kappaleella kuultava Walk Across The Water on mukaansatempaava palanen sitä karismaa, mistä The Black Keys tunnetaan. 

Näiden nostojen lisäksi tämän viikon soittolistalta löytyvät muun muassa Anima-lyhytelokuvan merkeissä sooloileva Thom Yorke, sireenejä ja seireenejä ruokkiva Oceanhoarse, juurilleen You’ll Never Find Me -sinkulla hakeutuva Korn, Tarkkailuluokka-juttusarjassamme esitelty NOOA sekä Ellaa tavoitteleva Panssarijuna.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 27: