Missasitko nämä loppuvuoden kuumat uutuudet? – Ei hätää, vuoden 2019 ensimmäinen Parasta juuri nyt -soittolista pelastaa

Uusi vuosi, uusia biisejä soittolistalla, samat vanhat kujeet.
2.1.2019 17:30

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Vuoden 2018 merkittävimpiä tulokkaita listattaessa on vaikea välttyä Ruusujen nimen nostamiselta pöytään. Nimekkäiden tekijöiden muodostama bändi nimesi tavoitteekseen suomalaisen popmusiikin uudistamisen jo ennen debyyttilevynsä julkaisua. Ruusut-kokopitkälle asetettiin suuria odotuksia, jotka se elokuun lopussa myös lunasti.

Näin otollisessa tilanteessa olisi helppo ottaa taukoa uuden materiaalin julkaisemisesta, mutta Ruusut ei selvästi halua tehdä asioita helposti tai helpoksi. Joulun ja vuodenvaihteen välisessä välipäiväsumussa julkaistulla Haluun et sä kaipaat mua -sinkulla kuullaan aiempaa suuremmassa roolissa Miikka Koivistoa, jonka lauluosuudet jäivät Ruusut-kokopitkällä vain muutamiin riveihin.

Soundissa 7/2018 julkaistussa haastattelussa (psst… lue osa jutusta täältä) Ruusut vihjailivat, että yhtyeen toisen kokopitkän työstö voi alkaa jo menneenä syksynä ja että albumin soundi voi erota nimikkodebyytistä merkittävästikin. Loppuvuoden mittaan jäsenten sosiaalisen median profiileissa näkyikin kuvia studiosta ja arvata saattaakin, että jotain on kehitteillä. Vuonna 2019 popdiggarien odotukset kääntyvät hyvällä syyllä Ruusujen toiseen albumiin, eikä Käärmeen sisällä -debyyttisinkustakaan ole vielä täyttä vuotta aikaa.

Vuoden 2018 loppumetreillä saatiin uutta musiikkia myös Negatiivisilta Nuorilta. Kolmisen vuotta takaperin nopeasti pinnalle noussut kitararockia, punkia ja räppiä yhdistelevä yhtye oli tovin ajan tauolla ja nyt vedettyään henkeä Nuoret palasivat tuoreella Happoo-sinkulla. Lahtelaisyhtyeen sotasuunnitelmassa on nauhoittaa alkuvuoden aikana kokopitkänsä valmiiksi ja valmistautua keikkalauteille. Hyvää kannattaa odottaa.

Jack White tunnetaan monesta raudastaan ja yksi miekkosen projekteista, 00-luvulla kaksi kiiteltyä kokopitkää julkaissut The Raconteurs palasi joulukuussa manan mailta. The Raconteurs on säilynyt naftaliinissa hyvin, sillä tuoreen Sunday Driverin ja uran startanneen Steady As She Goesin tunnistaa helposti saman yhtyeen tekosiksi. Ja tässä tapauksessa ennallaan säilyminen on positiivista.

Ruusujen, Negatiivisten Nuorten ja The Raconteursin lisäksi Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät helsinkiläinen voimapopista ammentava laulaja-lauluntekijä Klasu, suorasanaisen Mul ei oo lapsuudensankarii -biisin julkaissut Vesala, viime vuoden kiinnostavimpiin kansainvälisiin rock-nousukkaisiin lukeutuva Yonaka, paremmin metalcore-ansioistaan tuttu Danny Worsnop, kuuman groovavat Hannibal & Hot Heros sekä monia muita.

Ota alta haltuun vuoden 2019 ensimmäisen Parasta juuri nyt -soittolistan tarjonta:

Lisää luettavaa