The Sounds, Saijaa Saijaa, Queens Of The Stone Age… – myös juhannuksena soikoot se, mikä on Parasta juuri nyt

Maukkaimpien biisiuutuuksien soittariamme kansoittavat jälleen törkeän tymäkät tekeleet.
22.6.2017 20:19

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Niinhän se on, että jussinakin olisi ihan jees popitella muutakin kuin Pitkää kuumaa kesää ja Truupperia.

Vaikka mainitut rykäisyt vuosia ja vuodenaikoja tunnustamattomia klassikoita toki ovatkin, iskimme akuuttien tajunnanräjäyttäjien tarjottimellemme vaihtoehtoja brittimedioiden jo hehkutettamasta Creeperistä elokuussa uutta kokopitkää pukkaavaan maanmies/-nais trio PVRIS:iin, suloisasti poppailevaan superbändi BNQT:hen, ”lohduttoman mutta omaperäisen” paluun tehneeseen meikäläiseen Inkvisitioon sekä itseään Dylania toistaan vinkeämpiin muotoihin taivuttelevaan Old Crow Medicine Show’hun.

Huomionarvoisia ovat niin ikään kattaukselta löytyvät, odotetut The Sounds– ja Queens Of The Stone Age (pääkuvassa) -uutuudet Thrill ja The Way You Used To Do. Myös Hannu Linkolan Dyynimukulakuukunen-kakkoskiekollaan vakuuttanut Saijaa Saijaa, jakauksen puolen vaihtamisesta uhrautuvasti tarinoiva Einar Lind ja Andy Warhol’s Dream -esikoisensa viime viikolla pihalle pistänyt Trevor Sensor ovat ehdottoman tarkastamisen arvoisia hekin.

Viikkovieraana iikkaa jokaista morottaa S-TOOL-orkesterineen Hammering-nimisen kipaleen maailmaan laskenut Ville Laihiala:

Virsi, joka tottelee nimeä Hammering meinaa mulle yksinkertaisesti sitä, että veis elämä jo vihdoin mukanaan. Tämä halu takoo pään sisältä käsin rikki. Mutta samalla se on omantunnon taontaa, koska kun tätä ihmisten maailmaa ja yhteiskuntaa ja kaikkea niihin liittyvää paskaa katsoo myös oman osallisuutensa paskatalkoisiin ymmärtäen tajuaa, ettei elämä tule tuhlaamaan optiotaan meihin.

Harmaat terveiset pohojosesta tasasesti kaikille ja tutustelkaapas S-TOOLin meteliin niin keikoilla kuin sitten tulevalta levyltä.

Laihialan mainitseman S-TOOL-debyytin on määrä ilmestyä syksyllä. Julkkareita juhlitaan Helsingin Virgin Oilissa 16.9., jota ennen pumpun voi bongata kesäkeikoilta ainakin Nummirockissa (23.6.), Puolangan Lankafesteissä (1.7.), Ilosaarirockissa (14.7.), Laukaan John Smith Rock festareilla (22.7.), Qstockissa (28.7.) ja Kotkan Dark River Festivalilla (4.8.).

Parasta juuri nyt toivottaa pirteää juhannusta!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 25/2017)

Lisää luettavaa