Rottia, harhakuvitusmaailmaa ja syvyyksiä – Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä Parasta juuri nyt -soittolistamme

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Yksi viime vuosien varmasti suurimmista ilmiöistä rockin kentällä on ollut ruotsalainen Ghost. Mikäli et sitä jo tiennyt, niin maskien taakse piiloutuva yhtye ”vaihtaa” laulajaansa levyjen välillä ja tulevalla Prequelle-albumilla nokkamiehenä nähdään uusi Cardinal Copia -nimeä kantava hahmo. Ghostin neljäs studioalbumi saapuu kuolevaisten keskuuteen kesäkuun alussa, sopivasti juuri ennen bändin esiintymistä Tampereen South Park -festivaalilla.

Perjantaina julkaistu Rats toimii alkusoittona kuuleman mukaan uudenlaista Ghostia tarjoilevalle Prequelle-albumille. Lue lisää tulevan albumin saloista Timo Isoahon opastamana täältä.

Vaikka pääyhtyeet pitäisivät muusikot kiireisinä, iskee rokkareillekin välillä himo poiketa musiikillisille sivupoluille. Teksti-TV 666:sta tutun Tero Huotarin kipparoima HÄN nojaa 1990-lukulaiseen soundiin ja tekstareihin verrattuna huomattavasti kevyempään kitaramäärään.

”Sivuduuneihin” uskotaan myös rapakon toisella puolen: viime aikoina hiljaiseloa viettäneen Green Dayn Billie Joe Armstrong pisti tovi sitten pystyyn uuden The Longshot -yhtyeen, joka luottaa Armstrongin hyväksi havaitsemaan pop punk -soundiin. Bändin nimeä kantava ep on vasta alkusoittoa ja mikäli bändin Instagramiin on luottaminen, niin pitkäsoitto seuraa perässä ”ennemmin tai myöhemmin”.

Parasta juuri nyt -soittolistalle tiensä ovat löytäneet myös muun muassa viiden tähden arvoisen Little Dark Age -levyn julkaissut MGMT, raikkaan groovaava indie-tulokas Lailai, huikeaa nousukiitoa nauttiva kanadalaisrock-duo cleopatrick sekä Nuoret ja raikkaat -juttusarjassamme esitelty nokialainen metalcorelupaus Atlas.

Tältä kuulostaa Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 16: