”Halusin maalata oman maisemani” – viikon 31 Sunnuntaisoittarilla Antti Pouta johdattelee kohti Yhteyttä

Pariisin Keväästä tuttu muusikko valmistautuu ensimmäisen sooloalbuminsa julkaisuun.

Antti Pouta

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Soundi.fi:n lukijana saatat olla varsin hyvinkin perillä Antti Pouta -nimisen herrasmiehen tähänastisista edesottamuksista.

Sinkun jos toisenkin jo maailmaan saatellut, Pariisin Kevään kiipparisti-kitaristina meritoitunut Pouta julkaisee tulevana keskiviikkona (9.8.) ensimmäisen ihka oman studioalbuminsa nimeltään Yhteys.

Lauloin puhtaaksi pöydän, sinne rivien väleihin. Laulut on mulle tavallaan päiväkirjamerkintöjä ja Yhteys-levyn lauluihin mahtui paljon isoja hetkiä ja tuntemuksia. Tuntui hyvältä saada albumi valmiiksi, ja samalla paketoida tietty elämänvaihe päätökseen.

Jälkikäteen ajateltuna olen erityisen ylpeä siitä, että tekstit ja levy kokonaisuudessaan, kaiken sen haikeuden ja draamankin keskellä, onnistuvat kantamaan sellaista toivon kipinää ja valoa, Pouta kertoi taannoin.

Pyysimme herkän ilmavista, mutta samalla syvälle yltävistä kappaleistaan tunnettua Poutaa pukemaan Sunnuntaisoittariksi ne vaikutteet, jotka ovat esikoiskiekkoa muovatessa tuntuneet olevan selkeimmin läsnä.

Ohessa Antin lista perustelujen kera.

Oikeastaan kaikki listan kappaleet nojaavat jo ensitahdeista alkaen vahvaan, kuulijan vangitsevaan tunnelmaan. Halusin levylläni maalata oman maisemani. Sellaisen, jossa on paljon tilaa surulle, toivolle ja elämälle. Ja öiselle yksinäisyydelle.

Sunnuntaisoittari Antti Pouta: Yhteyteen

Antti Pouta juhlii levynjulkkareitaan keikkatunnelmissa Tavastialla heti pääpäivänä 9.8. Helsingin jälkeen soitto soi näin:

24.8. Gong, Turku
16.9. Suisto, Hämeenlinna (soolo)
4.10. Henry’s Pub, Tampere
21.10. Olkkari, Kokemäki
8.12. Pannuhuone, Kuopio (soolo)

Kaikki Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat löydät täältä.