”Näistä on tullut eräänlaisia matkakumppaneita” – Mikko Joensuun Sunnuntaisoittarilla heittäydytään tunnemuistojen vietäväksi

"Kappale, jonka on kuullut vain kerran voi vuosien jälkeen kantaa sisällään paljon enemmän informaatiota kuin kaksi vuotta joka päivä jaloissa olleet kengät."
4.6.2017 18:14

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Tuoreimman lehtemme kansikuvapoikana komeilevan Mikko Joensuun Amen-albumitrilogian viiden tähden arvoiseksi arvioidun päätösosan cd-versio ilmestyi kauppojen hyllyille perjantaina.

Vaan millaiset kappaleet musiikkidiggarit polvilleen saaneen, saagansa ensimmäisestä ja toisesta osasta 25 000 euron Teosto-palkinnonkin pokanneen artistin omaan pääkoppaan tuppaavat pesiytymään? Pyysimme Joensuuta selvittämään asiaa Sunnuntaisoittarin muodossa.

”Olen huomannut, että muiden musiikkia ei juurikaan tule kuunneltua silloin, kun itsellä on levynteko kesken.”

Listasin tähän kappaleita, jotka ovat soineet viimeisen noin seitsemän vuoden ajan satunnaisesti soittimessani. Olen huomannut, että muiden musiikkia ei juurikaan tule kuunneltua silloin, kun itsellä on levynteko kesken. Kuitenkin aina silloin tällöin on hienoa löytää rauhoittavia, lohdullisia tai muuten vain upeita kappaleita, jotka jäävät yhdenkin kuuntelun jälkeen elämään tajuntaan kuukausiksi tai vuosiksi.

Näiden pariin olen palannut vuosien kuluessa aika ajoin ja niistä on tullut eräänlaisia matkakumppaneita. Tiedättehän, kun jossain vaiheessa kappaleesta tulee sen itsensä lisäksi muistojen laukaisija. Jos on huonomuistinen kuten minä, ei enää muista mitään tiettyä hetkeä, vaan kappaleesta tulee raami, jonka sisältä voi löytyä epämääräinen mutta samalla kirkas muisto siitä mitä tai kuka on joskus ollut. Joskus myös kappale, jonka on kuullut vain kerran voi vuosien jälkeen kantaa sisällään paljon enemmän informaatiota kuin kaksi vuotta joka päivä jaloissa olleet kengät.

Siitä sitten nauttimaan ja yhtäsuuruusmerkkejä vetämään, muun muassa Brian Enoa, Gram Parsonsia ja Townes Van Zandtia sisällytettynä:

Sunnuntaisoittari Mikko Joensuu: Matkakumppaneita

Mikko Joensuun Amen 3:n vinyyliversiot tulevat saataville 9.6.

Kesän mittaan Joensuun ja live-yhtyeensä hehkutettua musisointia on mahdollista päästä todistamaan ainakin seuraavissa yhteyksissä:

9.6. Sideways, Helsinki
13.6. Olohuoneklubi+, Helsinki (soolo)
30.6. Provinssi, Seinäjoki
1.7. Bättre Folk, Hailuoto
4.8. Kaupungin Äänet, Lahti (soolo)
12.8. Flow, Helsinki

Kaikki aiemmin ilmestyneet Sunnuntaisoittarit löydät täältä.

Lisää luettavaa