Vihan tyttäriä, Kalifornian poikia ja Panaman lokkeja – Parasta juuri nyt -soittolista pistää kuumat uutuudet pakettiin

Amorfista ja ajankohtaista, kevyttä ja raskasta, laidalta toiselle. Parasta juuri nyt -soittolista on jälleen lastattu tutuilla sekä vähemmän tutuilla artisteilla.
29.5.2018 12:42

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Suomalaisen metallia maailmalle pian kolmen vuosikymmenen ajan vienyt Amorphis julkaisi toukokuun puolivälissä Queen Of Time -nimeä tottelevan kolmannentoista kokopitkänsä. Yli tunnin mittaisen albumin on tuottanut (jälleen) ruotsalainen kultasormi Jens Bogren ja kyseessä on ensimmäinen Amorphis-tuotos tällä vuosituhannella, jolla kuullaan bändin rivistöön paluun tehnyttä basisti Olli-Pekka Laine.

Amorphis on isosti esillä myös perjantaina julkaistussa vuoden viidennessä Soundissa, jossa miekkoset kertovat uudesta levystään sekä paljastavat, että Olli-Pekka ”Oppu” Laine oli ensimmäinen ja ainoa vaihtoehto bändiin. Queen Of Timelta soittolistallemme on nostettu albumin kolmoskappale Daughter Of Hate, jonka sanoitukset ovat tuttuun Amorphis-tapaan nousseet kansalliseepos Kalevalasta. Yhtyeen sanoituksista vastaava taiteilija Pekka Kainulainen paljastaa Vihan tyttären saaneen innoituksensa äitinsä vuosikymmenien takaisesta unesta, jossa tämä kohtasi synkän kulkijan.

Toisenlainen suomalaisen musiikin vientitoivo on Steve ’N’ Seagulls, joka on aiemmin nittänyt mainetta nousemalla Billboardin Bluegrass-listan kärkikahinoihin sekä herättämällä The Offspringin kunnioituksen Self Esteem -coverillaan. Tuoreimpana tapauksena Steve ’N’ Seagulls -käsittelyn on saanut Van Halenin Panama-klassikko, joka saa bluegrassin lisäksi palettiinsa sävyjä latinalaisesta Amerikasta tutun mariachi-musiikin suunnalta.

Jos kaipaat päivääsi suomeksi laulettua, adrenaliinia suonissaan pumppaavaa action rockia, niin suosittelemme ottamaan haltuun tamperelaisorkesteri Lemmenpyssyt. Vuosikymmenen alkupuolella omien sanojensa mukaan ”epämääräisen mittaiselle lisääntymis- ja ikääntymistauolle” jäänyt poppoo kokosi rivinsä uudelleen pari vuotta takaperin ja julkaisi vastikään IIII-albumin, jonka starttaava 24/7 tuuttaa energiallaan vaikut korvista ja väsymyksen mielestä.

Parasta juuri nyt ovat myös muuttumaton Scandinavian Music Group, tanssitossua toisen eteen laittava Pöölö ja ystävä, vaihtoehtoisen countryn parissa operoiva Sam Shaky sekä Gambinan-huuruisen Spurgurituaalin myötä HIM-rumpali Jukka Krögerin keskuuteensa ottanut Rytmihäiriö. Tuoretta musiikkia tarjolla on myös industrial rock -jätti Nine Inch Nailsilta, 1970-lukulaisen rouheasti rokkaavalta Luciferilta sekä parannusta etsivältä Snow Patrolilta.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista (22/2018), olkaa hyvä:

Lisää luettavaa