20 voimakasta naista – Katso Naisten Linjan tueksi tehty Aino Vennan uusi video

11.3.2014 19:20

Aino Venna on julkaissut tänään tänään uuden musiikkivideon, jolla hän osoittaa tukensa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiselle taistelulle. Video on mukana Naisten Linjan organisoimassa Jaa salaisuus -kampanjassa, johon osallistuu myös Samuli Putro ja monta muuta taiteilijaa.

Videolla soiva laulu Women On Horizon on mukana Aino Vennan kakkoslevyllä, joka ilmestyy syksyllä.

Aino Vennan debyyttialbumi Marlene (2012) on  parhaillaan ehdokkaana riippumattomien levy-yhtiöiden IMPALA-yhdistyksen vuotuisen European Independent Album Of The Year -tunnustuksen saajaksi. Viime vuonna palkinnon voitti The XX -yhtyeen albumi Coexist, ja tänäkin vuonna mukana on lista erittäin hienoja levyjä.

Katso koskettava video alta ja lue sen jälkeen Ainon kuulumisia.

 

Mitä Aino Vennalle kuuluu sekä bändinä että yksilönä?

Uusi levy julkaistaan loka-marraskuussa

– Bändinä meille kuuluu hyvää. Uutta levyä nauhoitetaan paraikaa ja nyt kuultava single Women On Horizon on esimakua tulevasta. Keväällä on tarkoitus mennä jo toistamiseen CulturalKitchenin vieraana Pietariin ja loppukesästä Frankfurtiin. Suomessa keikkailemme melko maltillisesti, sen verran tuli maata risteiltyä Marlenen julkaisun jälkeen.

– Katse on jo osittain loppuvuodessa, uusi levy julkaistaan loka-marraskuussa, ja viime vuoden päättänyt Savoyn uudenvuoden konsertti meni sen verran mallikkaasti, että myös tulevana vuodenvaihteena on tarkoitus heittää frakki niskaan ja kavuta uudestaan Savoyn lavalle konfettien kera.

– Bändin ulkopuolella käynnistelen paria elokuvaprojektia ja esimerkiksi Juhlaviikoille on tarkoitus valmistaa mykkäelokuvasäestys yhteistyössä Elokuva-arkiston kanssa. Teemana on suuresti rakastamani Georges Méliès ja Matka kuuhun. Mon Dieu!

 

Kerro vielä tästä uudesta videosta ja yhteistyöstä Naisten Linjan kanssa?

Otin yhteyttä naisiin, joiden voimakkuutta ihailen.

– Lähdin mukaan Naisten Linjan toimintaan kirjailija Anja Snellmanin kautta. Olin säveltämässä musiikkia Essi Räisäsen ohjaamaan teatterisovitukseen Kaurasen Pelon Maantiede -romaanista. Anja kävi luennoimassa meille kertoen vapaaehtoistyöstään sekä Naisten Linjan että Lyömätön Linjan parissa. Aloin miettiä, että miksi en itse osallistuisi väkivallan vastaiseen työhön. Koska vapaaehtoisten koulutus auttavaan puhelimeen oli juuri päättynyt, kirjoitin melko tunnepitoisen sähköpostin Naisten Linjalle, että olen muusikko ja jos vain jotain voin tehdä niin sanokaa. Minut otettiin hyvin lämpimästi vastaan ja menin heti seuraavaan Jaa salaisuus -kampanjan tapaamiseen.

– Jollain tavalla nyt nähtävän videon alkusykäys on siellä, silloin tapaamissani ihmissä, heidän selviytymistarinoissaan ja sisäisessä valossaan.

Ihan kaikilla on oikeus turvalliseen huomiseen

– Halusin esittää hyvin erilaisten naisten videoituja muotokuvia, joissa he ovat ehjiä, herkkiä, epätäydellisen täydellisiä. Ääriviivallisia. Otin yhteyttä naisiin, joiden voimakkuutta ihailen. Olin suorastaan hämmentynyt positiivisesta vastaanotosta. Nyt nähtävässä videossa esiintyvät yli 20 naista tukevat Naisten Linjan työtä ja haluan kiittää heitä koko sydämestäni. Videon valmistusprosessi oli ehdottoman antoisa, sain apua kaikkialta, usein sitä pyytämättä.

– Nämä muotokuvat ovat naisten, mutta se ei tarkoita etteivät ne voisi olla myös miesten. Uskon, että Naisten Linjan Jaa salaisuus -kampanja herättää ihmisiä puhumaan kohtaamastaan väkivallasta sukupuolesta riippumatta. Sillä ihan kaikilla on oikeus turvalliseen huomiseen.


 

Aino Vennan itse toteuttamalla musiikkivideolla ovat mukana muun muassa Anja Snellman, näyttelijät Kati Outinen, Rebecca Viitala ja Nora Schüller, teatteriohjaajat Essi Räisänen ja Petra Vehviläinen, dramaturgit Asta Honkamaa ja Iida Hämeen-Anttila, runoilija/käsikirjoittaja Juuli Niemi, kuvataitelija Birgitta Orava, valokuvaaja Nelli Palomäki, korutaitelija Marja Arola, muusikot Sarah Kivi ja Pinja Niemi, sekä Naisten Linjan toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen.

Lisää luettavaa