80-luvun kulttibändin pääjehu ei kadu päätöstään olla tarttumatta saamaansa tarjoukseen liittyä Motörheadin riveihin – ”Se olisi muuttanut kaiken”

26.11.2017 21:10

Jo klassikoksi muodostuneesta Anvil! The Story of Anvil -dokumentista tutun kanadalaisen Anvilin kitaristi-laulaja Steve ”Lips” Kudlow kertoo, ettei kadu päätöstään torjua Lemmy Kilmisteriltä saamaansa tarjousta liittyä Motörheadin remmiin 1980-luvun alkupuolella. Samaan hengenvetoon mies tosin toivoo ”edes kokeilleensa” kuinka järjestelyssä olisi saattanut käydä.

Mahdollisuus liittyä maailman kovaäänisimpään trioon avautui joskus ”Fast” Eddie Clarken lähdön ja väliaikaisen paikkaaja Brian Robertsonin palkkaamisen aikoihin.

”Ei kaduttavaa siihen liittyen, sillä se olisi muuttanut kaiken”, Kudlow paljastaa Music Feedsin haastattelussa. ”Se olisi muuttanut kaiken Motörheadin ja Anvilin kannalta. Toivoinko, että niin olisi käynyt tai kadunko ettei niin tapahtunut? En. Kadun, etten koskaan saanut tilaisuutta kokeilla sitä, mutta sen enempää asiaa ei voi oikein harmitella. Se tarkottaisi, että kolmatta albumiamme, Forged in Fireä ei olisi olemassa. Siitä olisi tullut Another Perfect Day, enkä pidä ajatuksesta, että näitä kumpaakin ei albumia olisi olemassa, jos tiedät mitä tarkoitan.”

Mies kertoo kuitenkin keskustelleensa Lemmyn kanssa tämän merkityksestä eräänä iltana Englannissa.

”Keskustelimme Lemmyn kanssa hotellihuoneessa Englannin Birminghamissa vuonna 1983”, Kudlow muistelee. ”Istuin häntä vastapäätä, joimme vodkaa ja juttelimme, kun sanoin hänelle: ’Olet legenda. Tajuatko sitä vaikutusta, joka sinulla on ollut musiikkibisnekseen, heavy metaliin ja kaikkeen siihen liittyvään?’ Hän katsoi minua suoraan silmiin ja vastasi: ’Kymmenen vuoden päästä joku muu hemmo istuu vastapäätä sinua ja sanoo täsmälleen samat sanat.'”

”Se oli hänen vastauksensa. Mitä siihen voi oikein enää sanoa? Kaikki me rakastamme toistemme musiikkia. Inspiroimme toinen toistamme. Mitään todella uutta ja innovatiivista ei oikeasti ole edes oikeasti olemassa. Muusikoille tässä ei ole kyse rahasta, vaan kyse on siitä, mitä minua inspiroivaa sait luotua.”

Anvilin seitsemästoista kokopitkä, Pounding the Pavement, ilmestyy ensi vuoden alkupuolella.

Lisää luettavaa