AC/DC:n Brian Johnson muistelee kerran metsästäneensä tarunhohtoista hirviötä Malcolm Youngin ja ilotulitteiden kanssa – Kyllä, alkoholilla oli osuutta asiaan

EPA-EFE/JOEL CARRETT/AOP

"Malcolm rakasti ilotulitteita", Johnson muistelee.

Mikäli arvon lukijamme on yhtään seurannut Soundia tai ylipäänsä mitään musiikkimediaa viime aikoina, lie tässä vaiheessa tullut jo selväksi, että AC/DC on aktivoitunut taas ja julkaisee pian uuden Power Up -pitkäsoittonsa. Uuden levyn tiimoilta yhtye on luonnollisesti antanut myös paljon haastatteluita ja tuoreessa NME-lehden sellaisessa laulaja Brian Johnson kertoo huvittavan tarinan siitä, miten hän ja edesmennyt Malcolm Young kerran päättivät viskipäissään lähteä metsästämään Loch Nessin kuuluisaa hirviötä.

”Meillä molemmilla oli Land Roverit ja reissasimme niillä ympäri Skotlantia. Malcolm rakasti ilotulitteita ja oli ottanut laatikollisen niitä mukaan”, Johnson naureskelee.

”Eräänä iltana majoituimme hotellissa aivan Loch Nessin reunamilla. Olimme molemmat tuhannen päissämme, kun Mal sai idean: ’Mennään etsimään Loch Nessin hirviötä! Ehkä saamme sen houkuteltua esiin ilotulitteilla!’ Niin me sitten menimme ja kävelimme kengät jalassa polviamme myöten veteen – joka oli hyytävän kylmää – Malilla oli drinkki toisessa kädessä ja laatikollinen ilotulitteita toisessa ja hän yritti sytyttää järveä tuleen. Ulvoimme naurusta. Kun palasimme takaisin vaimojemme luokse, molemmilla oli kaisloja hiuksissa ja olimme yltä päältä mudassa. Se oli hieno yö!”

Samaisessa haastattelussa Brian Johnson toivoo, että Malcolm Youngin huoleton henki tulee esiin myös uudella Power Up -albumilla ja toivoo sen innoittavan tulevia muusikkopolvia.

”Sen sijaan, että nuoret katsovat tanssijoita TikTokissa, toivon, että tämän levyn myötä he innostuvat tarttumaan kitaraan, oppimaan riffejä ja löytävän muutkin levymme. Olisi todella hienoa saada lisää nuoria rockbändejä, jotka tekevät itse omat biisinsä ja nousevat lavalle”, Johnson haaveilee.

Power Up ilmestyy 13. marraskuuta.