Dave Grohl paljastaa, ettei voinut kuunnella musiikkia Kurt Cobainin kuoleman jälkeen – ”Se särki sydämeni”

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl paljastaa tuoreessa haastattelussaan, ettei kyennyt kuuntelemaan musiikkia lainkaan entisen Nirvana-toverinsa Kurt Cobainin kuoleman jälkeen.

– Minulla oli hyvin synkkä jakso, jonka aikana en pystynyt kuuntelemaan radiota, sillä musiikin kuunteleminen särki sydämeni.

– Kun ihmiset ajattelevat Nirvanaa, heille tulee mieleen jokin video tai radiossa kuultu biisi, mutta minulle se oli kokemus, jossa joukko lattioilla nukkuneita ystäviä nousi listaykköseksi.

Grohl kertoo myös, miksi piti säveltämänsä kappaleet Nirvana-aikoinaan itsellään, eikä yrittänyt ujuttaa niitä grunge-jätin repertuaariin.

– En pitänyt äänestäni. En pitänyt itseäni lauluntekijänä ja olin samassa bändissä yhden sukupolvemme parhaisiin lukeutuvan biisinikkarin kanssa. En halunnut keikuttaa venettä. On olemassa kuuluisa vitsi: Mikä on viimeinen asia, jonka rumpali sanoi ennen potkuja? ”Hei jätkät, minulla olisi tässä muutama biisi, jotka voisimme ottaa ohjelmistoon.” Niinpä pidin sen ihan vain omana asianani.