Alanis Morissetten entisellä managerilla edessään vankilatuomio – Kavalsi laulajalta miljoonia dollareita

Alanis Morissette.

Muun muassa Ironic– ja You Oughta Know -kappaleistaan tutun Alanis Morissetten entinen bisnesmanageri myönsi syyllistyneensä asiakkaidensa rahojen kavaltamiseen. Jonathan Todd Schwartz kavalsi yhteensä lähes seitsemän miljoonaa dollaria Morissettelta ja viideltä muulta asiakkaaltaan.

The Guardianin uutisoi Schwartzin myöntäneen vieneensä Morissetten rahoja viiden miljoonan dollarin edestä vuosien 2010 ja 2014 välillä. Lehden saamien tietojen mukaan Schwartz käytti rahat itseensä ja hohdokkaan elämänsä ylläpitämiseen. Hän esimerkiksi käytti 50 000 dollaria matkustaessaan Bora Boralle ja hän oli Bahamassa sijaitsevalle kasinolle velkaa 75 000 dollaria.

Kavallus paljastui, kun Morissette  lopetti yhteistyön GSO-managerointiyhtiön kanssa ja siirsi bisneshallintonsa toisen yhtiön käsiin. Hänen uudet talousvastaavansa havaitsivat miljoonien dollarien vajeen ja ottivat yhteyttä GSO:hon.

Morissetten jättämä syyte Schwartzia ja tämän entistä työpaikkaa vastaan sovittiin oikeuden ulkopuolella. Schwartz myönsi syyllisyytensä liittovaltion syytteisiin veropetoksesta ja kavaltamisesta. Schwartzin puolustusasianajajan mukaan syytetty on osoittanut yhteistyöhalukkuutta ja ottaa täyden vastuun.

The Guardianin mukaan Schwartzia odottanee neljästä kuuteen vuotta vankilassa. Maksimirangaistus voi tässä tapauksessa olla kuitenkin jopa 23 vuotta.