Alice Cooper- faneille ilouutisia: uusi albumi sai julkaisupäivän

Ensimmäinen biisimaistiainen saadaan perjantaina.
11.11.2020 19:28

Kauhurokkari Alice Cooper julkaisee uuden Detroit Stories -albumin 26.2.2021 earMUSICin kautta. Ensimmäinen biisimaistiainen tulevalta levyltä saadaan tänä perjantaina (13.11.) Rock ’n’ Roll -singlen muodossa.

Detroit Stories on jatkoa Cooperin viime vuonna julkaisemalle Breadcrumbs-ep:lle. Se on rokkarin kunnianosoitus kaupungille, josta Alice Cooper Bandin suosio aikanaan lähti nousuun ja jonka rockskene oli niihin aikoihin eli 70-luvun alussa todella viriili.

”Detroit oli raskaan rockin keskus. Eastownissa saattoi soittaa samana iltana Alice Cooper, Ted Nugent, The Stooges ja The Who ja liput maksoivat neljä dollaria! Seuraavana viikonloppuna Grandessa saattoi soittaa MC5, Brownsville Station ja Fleetwood Mac tai Savoy Brown tai vaikka Small Faces. Jos soitit kevyttä rokkia, sait nokillesi”, Cooper muistelee.

”Los Angelesin soundi oli The Doors, Love ja Buffalo Springfield. San Franciscolla oli Grateful Dead ja Jefferson Airplane, New Yorkissa The Rascals ja The Velvet Underground. Mutta Detroitissa sai alkunsa vihainen hard rock. Koska emme sopineet minnekään muualle – musiikillisesti tai muutenkaan – Detroit oli ainoa paikka, joka antoi Alice Cooperin kitaravetoiselle hard rockille ja meidän hullulle lavashow’lle tunnustusta. Detroit oli hylkiöiden turvasatama.”

Detroit Stories julkaistaan niin cd- kuin vinyyliformaatissa. Saataville tulee lisäksi myös dvd:n/blu-rayn sisältävä versio, jossa on mukana A Paranormal Evening At The Olympia Paris -konserttitaltiointi vuodelta 2017 ensimmäistä kertaa videomuodossa.

Lisää luettavaa