Alice Cooper muistelee kuinka päätyi Guns N’ Rosesin kappaleelle – ”Axl soitti minulle kolmelta aamuyöstä ja tarjosi biisiä”

Alice Cooper jutusteli hiljattain menneistä Appetite For Distortion -podcastin haastattelussa, jossa sivuttiin myös miehen miltei kolmen vuosikymmenen takaista takaista yhteistyötä Guns N’ Rosesin kanssa.Siitähän syntyi tunnetusti Use Your Illusion I -albumilta löytyvä The Garden -kappale, jolla Cooper jakaa lauluvelvollisuudet Axl Rosen kanssa. Mies muistelee yhteistyön syntyä seuraavasti:

”Otimme Gunnarit heidän ensimmäiselle rundilleen kun olimme Los Angelesissa vuonna 1984”, Cooper kertoo. ”He olivat baaribändi noihin aikoihin ja otimme heidät lämppäriksemme, se oli aikaa ennen Appetite For Destructionia ja muuta. He olivat villejä tapauksia, mutta kun kuulimme heitä lavalla, ajattelimme, että ’Nämä kaverit ovat todella hyviä.’ Kun kuulet jonkun soittavan niin hyvin, se nostaa aina kaikkien tasoa.”

”Olin hyvä kaveri Axlin ja Slashin kanssa”, mies jatkaa. ”Se oli noin kolmen aikaan aamuyöstä, kun Axl soitti ja sanoi: ’Hei, minulla olisi yksi biisi’ – Axl työskenteli kaiket yöt – sitten hän sanoi, että ’Se olisi täydellinen sinulle.’ Sanoin: ’Okei, tulen sinne ihan kohta. Sen julkaiseminenhan ei sitten tule viemään kuutta vuotta?’ Hän vastasi: ’Ei.’ Niinpä sanoin, että ’Tulen sinne ja siinä menee varmaan pari tuntia’, vetäisin osuuteni purkkiin kahdella otolla.”

”Melkein jo unohdin koko jutun, mutta sitten kutsuimme heidät myöhemmin tekemään Under My Wheelsin kanssamme, joten siitä kappaleesta on olemassa versio, jossa minä ja Axl laulamme ja Slash soittaa kitaraa”, Cooper lisää. ”Se oli tosi siisti versio.”

Voit kuunnella Cooperin haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Alta löydät The Gardenin ja Under My Wheelsin.